Scandalul în care au fost implicate persoanele apropiate ministrului Gabriela Vrânceanu-Firea se lasă cu urmări la nivelul întregii țări. În Timiș, prefectul Mihai Ritivoiu este decis să meargă personal în control la azilele de bătrâni. Acesta a emis totodata un ordin de prefect pentru constituirea unei comisii de control pentru toate centrele rezidențiale.

”Am emis un ordin privind constituirea unei comisii mixte de control la toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități şi cele destinate copiilor.

Timp de o săptămână, reprezentanții instituțiilor cu atribuții (Agenția Județeană pentru Plăți şi Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență) vor controla toate centrele din județ.

Voi fi şi eu prezent alături de ei, iar la final vă vom pune la dispoziție concluziile. Nu mă voi reține de la nicio măsură pentru a fi siguri că asemenea atrocități nu se întâmplă în Timiş.” spune prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, într-o postare online.

Pe scurt, despre scandalul Firea

Vă reamintim că în decursul zilelor trecute, apropiați ai actualului ministru al Familiei, Gabriela Vrânceanu-Firea, au fost ridicate pentru maltratarea bătrânilor unul centru de rezidență permanentă pentru persoanele vârstnice din comuna Voluntari, județul Ilfov. Totodată, aceste persoane apropiate ministrului sunt acuzate de furt și însusire de foloase necuvenite, în urma stenogramelor apărute în spatiul public. Acestea ar fi încercat să fure și să vândă apartamentele bătrânilor din centrul pe care îl conduceau. Deși ministrul Firea neagă implicarea în scandal, persoanele respective nu ar fi ajuns în funcțiile de conducere fără intervenția ”subtilă” a ministrului. Și, deși oriunde în Europa civilizată, în urma unui astfel de scandal, ministrul implicat și-a fi prezentat demisia de onoare … în România, aceasta – onoarea – nu prea există la politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.