Filiala județeană Timiș a Partidului Social Democrat a anunțat azi candidații care intră în cursa pentru nominalizarea drept candidat PSD la alegerile din 2024 pentru funcția de primar al Timișoarei. Lista este destul de scurtă, în luptă intrând cinci candidați, patru din PSD și Roxana Iliescu, din partea Pro România, candidat venit în urma unui protocol de colaborare semnat între PSD și Pro România.

Care sunt cei cinci candidați?

Sorin Ionescu, membru PSD și actual subprefect al județului Timiș. Cariera politică a lui Sorin Gabriel Ionescu include și un post de consilier local în Timișoara în mandatul precedent (2016-2020) dar și postul de director al Colegiului Național Bănățean, unul din cele mai prestigioase licee din Timișoara. Sorin Ionescu este profesor de istorie.

Roxana Iliescu vine în postura de candidat pentru nominalizare din funcția de consilier local, fiind descrisă de cei din presă drept un ghimpe pentru neregulile administrației Fritz, nereguli expuse în ultimii ani în spațiul online de actualul consilier local. În trecut Roxana Iliescu a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Roxana Iliescu este avocat în Baroul Timiș.

Mihai Ritivoiu este actualul prefect al județului Timiș, fiind reprezentantul Guvernului în teritoriu. Ritivoiu vine în funcția publică după ani de zile de lucru în sectorul privat, ca patron a unei firme de servicii. Mihai Ritivoiu deține în prezent și funcția de președinte al PSD Timișoara.

Adrian Cionca este unul din prim-vicepreședinții PSD Timiș, ales la alegerile recente. Și Cionca vine din domeniul privat în politică, fiind în ultimii ani proprietarul RPC Group. Printre ultimele apariții ale lui Cionca în spațiu public este și predica ținută la Biserica Lumina Timișoara.

Alfred Simonis, actualul președinte al PSD Timiș și președintele interimar al Camerei Deputaților din Parlamentul României este ultimul nume adăugat pe lista candidaților la nominalizarea la funcția de primar al Timișoarei, candidatura acestuia fiind obligatorie prin funcția deținută în partid.

Mai poate apărea un candidat surpriză

”Nu exclud ca o mare personalitate, mulți o și bănuiți, să se regăsească pe listă și în baza unei negocieri, o personalitate din lumea medicală, academică etc., se poate alătura listei noastre restrânse de potențiali candidați. Obiectivul nostru nu este ca cel care va candida să fie din PSD, ci este ca cel pe care îl vom susține să și câștige și să ajute la deblocarea, derularea proiectelor importante ale Timișoarei și Timișului”, a declarat Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Este vorba, conform zvonurilor existente, de intrarea în cursă a doctorului Dorel Săndesc, de la Spitalul Județean Timișoara. PSD Timiș a avut în trecut în 2016 și 2020 candidați medici la funcția de primar al Timișoarei, dar procentul obținut de aceștia a fost sub scorul obținut de partid la nivel local. Este vorba de Florin Barsasteanu și Voichița Lazureanu.

Cum se vor desfășura alegerile interne?

Competiția internă va fi între cei cinci nominalizați mai sus, iar candidatul clasat cel mai bine în clasamentul intern va primi nominalizarea din partea PSD la alegerile locale pentru funcția de primar al Timișoarei. Setul de reguli încă nu este stabilit pe deplin, însă președintele filialei spune că vor fi făcute măsurători și sondaje, dar vor putea fi făcute și alegeri interne, între primarii și membri importanți ai PSD Timiș, alegeri în urmă cărora, corelat cu rezultatele sondajelor, se va nominaliza candidatul la primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.