La nivelul CRPC Regiunea Vest,în perioada 01.01.2023-30.09.2023 au fost înregistrate un număr de 8425 reclamații spune șeful CRPC Alin-Mihai Gubandru. In perioada 01.01.2023-30.09.2023 comisarii CRPC Regiunea Vest au desfășurat un număr de 6230 acțiuni de control aplicand 3603 amenzi în valoare totală de 18.205.600 lei,2065 de avertismente și au fost oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare de 3.645.606 lei.

La nivelul CJPC Timis,in perioada 01.01.2023-30.09.2023 au fost înregistrate un număr de 5188 reclamații.

In perioada 01.01.2023-30.09.2023 comisarii CJPC Timiș au desfășurat un număr de 2024 acțiuni de control aplicand 1241 amenzi în valoare totală de 6.367.800 lei,653 de avertismente, au fost oprite definitiv de la comercializare mărfuri neconforme în valoare de 1.224.386 lei și a fost dispusă sancțiunea complementară oprire temporară prestare servicii pentru 111 unități

Astfel, în primele 9 luni ale anului 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a efectuat, la nivelul județului, un număr de 598 acțiuni de control control la unitățile de alimentație publică (restaurante,fast-food-uri,patiserii,brutării).

Ce sancțiuni au dat inspectorii CRPC?

În urma acestor acțiuni, comisarii CJPC Timiș au aplicat următoarele sancțiuni:

ALIMENTAȚIE PUBLICĂ (restaurante,fast-food-uri,patiserii,brutării)

  • 467 amenzi contravenționale în valoare totală de 2.989.500 lei
  • 205 avertismente
    Acestora li se adaugă următoarele măsuri complementare:
  • oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse în valoare de peste 127.000 lei
  • oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 75 unități

Dintre cele mai frecvente nereguli constatate pot fi menționate:

  • comercializarea unor produse în afara termenului de valabilitate
  • comercializarea unor produse congelate neconforme (produse cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj)
  • comercializarea unor fructe și produse din carne cu modificări organoleptice evidente și urme de mucegai
  • nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor (de exemplu, unele vitrine cu masă caldă nu asigurau temperatura minimă de +60 grade C, necesară sau unele pentru răcire, care depășeau valoarea de 4-8 grade C conformă)
  • utilizarea unor spații de depozitare neigienizate
  • Practici comerciale incorecte
  • Nerespectare condițiilor de depozitare
  • Comercializarea unor produse cu data limită de consum depășită
  • Comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte
  • Utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre
  • Utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse
  • Existența unor insecte vii în spațiul de preparare
  • Folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar
  • Bloc alimentar(bucătărie,strat de grăsimi gros,igrasie) neigienizat corespunzător,prezența muștelor pe alimentele în curs de preparare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.