A mânca o shaorma a devenit ceva normal în rutina de zi cu zi a românului. Mâncarea turcească de tip fast-food este ușor și rapid de preparat, iar prețul accesibil o fac una din cele mai căutate mâncăruri de fast-food și în Timișoara. Azi vom face un top al celor mai bune shaormerii din Timișoara, alese în funcție de numărul de stele și cel de voturi acordat de oamenii care le-au vizitat pragul.

Așa că, fără multe introduceri, pe primul loc în Timișoara, cu un număr de 202 voturi și un rating de 4,7 din 5 stele posibile, găsim Usta Doner – o shaormerie aflată în Calea Torontalului, în partea de Nord a orașului. Aici o shaorma mica costă 15 lei. În topul shaormeriilor bune din oraș, pe locul doi regăsim Aiona Food,  shaormerie aflată în zona Mehala, pe strada Cloșca. Are o evaluare de 4,6 din 5 stele posibile, dată de 195 de utilizatori iar prețul unei shaorma la lipie mică este de 15 lei. Poziția a treia în topul shaormeriilor este ocupată de o altă locație afată în nordul orașului, Papa Sam, cu 4,5 din 5 stele posibile. Această se află în incinta complexului comercial Euro din Calea Lipovei și a primit evaluarea și implicit clasarea pe a treia poziție de la 1.825 utilizatori.

Top 10 al celor mai bune shaormerii din Timișoara

Cum se prepară shaorma?

În primul rând, să începem cu ingredientele: avem nevoie de o lipie de shaorma și de piept/pulpe de pui (sau carne de vită/porc), boia, sos de usturoi, cartofi prăjiți, varză albă proaspătă, castraveți murați, sos de maioneză și ketchup dulce. Și bineînteles, ingredientele pentru lipie : făină, drojdie, apă, sare, ulei.

Torni apă într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţînă apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făînă. Pui apă treptat şi frămânţi până obţîi un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut. Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei. Tai carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult. Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sarea și piperul, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute. Încingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe pe lung. Frigi cartofii pai și îi amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o pui 10 minute  la cuptor. Îi laşi până sunt bine pătrunşi. Tai varza fideluţe, castraveţii îi faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi totul.

10 COMENTARII

  1. Este buna Usta Donner insa nu spala cutitul dupa ce il ascute si o face des. Praf de metal in mancare..nu stiu ce sa zic 🙂

  2. Locuri platite in medial. Toata lumea stie asta pe cand adevarul e altul…100%. Plus de asta gusturile nu se discuta. Stire degeaba.

  3. e in functie de clasamentul google reviews. ce e platit? hai sa fim cat se poate de stupizi …

  4. Torni apă într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţînă apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făînă. Pui apă treptat şi frămânţi până obţîi un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut. Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei

    Chiar atat de prosti ne crezi? Lipia se cumpara la bax, nicidecum in ibric, pe foc, etc!

  5. Cred ca nu ai citit cu atentie articolul de mai sus. Acolo este reteta de a prepara o shaorma acasa, care n-are nicio legatura cu cea din comert, e reteta pentru a o prepara la tine acasa.
    despre prostie … atunci cand nu citesti cu atentie, risti sa te faci de ras

  6. Aiona s-io batut joc de clienti au scumpit saworma mica cind in oras era si 9 lei in complex si 11 lei la altele la ei era 17 lei si calitate de nota 2 ,aiona pt mine nu mai exista de aproape 1 an pe mine m au pierdut de mult

  7. 100% de n ori am prims zgarciuri , pielita, carne cruda, vaza de 4 zile mirosea groaznic …. iar personalu inafara de o fata care e de cel putin 7 ani acolo toti pe langa si cu servirea si cu comunicarea ….

  8. da, ne-au spus mai multi cititori acest lucru, reflectat si de recenziile de pe google. o sa revenim cu un top actualizat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.