Dragi iubitori ai artelor, ieri 20 martie la ora 15:00, la sediul ABA BANAT | Palatul Apelor din Timişoara, în prezența Prefectului Județului Timiş, D-nul Mihai Ritivoiu, a domnului Viorel Avram, director general al ABA BANAT şi a unui public numeros a avut loc vernisajul ediției a II-a a expoziției “APA-interferențe culturale” ce reuneşte pe simezele palatului opere de artă semnate de optsprezece artişti contemporani, aceştia fiind: Suzana Fântânariu, Katarina Balúnova, Dorothea Hîrjoi, Nora Novak, Lia Popescu, Ana-Domnica Hoble, Lucia Moise, Ecaterina Schiwago, Sorin Nicodim, Farkas Endre, Viorel Coman, Dorel Olteanu, Florin Preda Dochinoiu, Tar Béla, Adrian Dudui, Florin Alexandrul Preda, Victor Gingiu și Costin Brăteanu.

La cuvântul de deschidere, poetul Gheorghe Florescu, preşedintele Asociației Parcul Național Porțile de Fier – Clisura Dunării remarca: O expoziție de grup, complexă ca tendințe si personalități artistice, tutelată de sugestiva temă a Apei este un prilej de reluare, prin exprimare plastică, a unității dintre sacrul și profanul pe care l-a indus mereu în opera de artă elementul fundamental al vieții de pe planeta noastră-APA. De la impresionismul reflexiei în apa mării sau fluviului, la nonfigurativul „memoriei” moleculei de apă , memorie descoperită experimental, tema jocului dual apă-lumină capătă valențe deopotrivă metafizice și plastice. Totul, în construcție si deconstrucție, este în universul interior și exterior al ființei individuale pe care îl potențează apa fără de care clipa ar rămâne efemeră. Și fantasticul pulverizant al deșertului care a fost cândva o mare, și obsesiile extictinției ca pierdere a elementului vital, totul se află sub eternul vieții, care nu e posibilă fără apă. Și fără ARTĂ!

Ambianța sonoră din timpul vernisajului a fost întreținută de interpreta de jazz, timișoreanca Alina Jais. Expoziția poate fi vizitată de public până în data de  29 martie 2024, în timpul programului de lucru al instituției. Palatul Apelor din Timişoara este situat pe B-dul 16 Decembrie 1989, la numarul 2.

Pentru informații suplimentare vă puteti adresa  artistului vizual Costin Brăteanu, curator al evenimentului, la adresa de e-mail axa.art@gmail.com sau la tel: 0724523525.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.