În campanie, Dominic Fritz pe atunci doar candidat, era intrigat că in ultimii ani a scăzut numărul mijloacelor de transport public în comun! Cu toate acestea, în ciuda declarațiilor lăudăroase ale primarului Fritz din ultima perioadă, în Timișoara anului 2023, paradoxal, circulă mai puține mijloace de transport în comun decât în anii de pandemie, spune consilierul local Roxana Iliescu.

Conform documentelor din SMTT (Societatea Metropolitană de Transport Timișoara) unde RubenLațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, este presedinte AGA și a raportărilor interne ale STPT (Societatea de Transport Public Timișoara), in 2023, pe program normal, au fost pe trasee 147 de unități de transport față de 166 câte erau in 2021, spune consilierul local.

Câte mijloace de transport în comun are azi Timișoara?

Consilierul local Roxana Iliescu face o trecere în revista a autovehiculelor STPT. Flota mijloacelor de transport a Societății de Transport Public Timișoara s-a înnoit datorită vechii administrații, astăzi având 21 tramvaie de ultimă generație Bozankaya (mai trebuie livrate încă 2) și 41 autobuze electrice Karsan (mai trebuie livrate încă 3). Pe lângă cele enumerate de Roxana Iliescu, STPT mai are în administrare și aproximativ 450 de biciclete introduse în sistemul VeloTM, aproximativ 100 de trotinete și 7 vaporașe pentru navigația pe Bega.

Câte autobuze electrice și tramvaie noi avem și câte sunt scoase pe traseu?

Strict referitor la tramvaie și autobuze, spune Roxana Iliescu, „unde ne așteptam cu toții să vedem o creștere datorită înnoirii flotei, avem următoarea situație:

  • în anul 2021 -43 de tramvaie și 89 de autobuze in circulație
  • în anul 2023 -39 de tramvaie și 77 de autobuze in circulație
    ❗️Anul acesta, privitor la tramvaiele Bozankaya, au fost scoase în circulație doar 12 din 21 câte sunt in curtea STPT.

❗️Referitor la autobuzele electrice Karsan, situația e chiar de râs!
Zilele trecute vicele Lațcău ne-a anunțat că au mai băgat încă 11 autobuze electrice in circulație (fără a menționa numărul celor deja existente), primarul Fritz ne spune că sunt 16, iar directorul general STPT, 13…

În realitate, astăzi sunt doar 7 autobuze electrice în circulație” precizează Roxana Iliescu.

În încheiere, consilierul local Roxana Iliescu ajunge la următoarea concluzie: „Aceasta este oglinda competentei acestor oameni și a interesului lor pentru transportul public din Timișoara… vorbele lor, minciuni și manipulări de doi bani!”

Mai jos, vă prezentăm 3 documente publicate de Roxana Iliescu în sprijinul afirmațiilor făcute de dânsa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.