USR Timiș acuză PNL Timiș de încălcarea regulilor democrației, acuzații stârnite de declararea stării de incompatibilitate pentru doi consilieri PNL județeni: unul din actualul mandat și celălalt din mandatul precedent.

„Într-un alt episod jenant pentru PNL Timiș, Lucian Blaga, consilier județean, s-a alăturat listei nesfârșite a membrilor care nu pot evita problemele cu legea, după același tipar: câștigă un mandat în consiliu, ajung într-un consiliu de administrație și acolo, își văd, cel mai probabil, de interesul propriu și nu de cel al cetățenilor.

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a prins pe acesta încălcând legea, arătând, încă o dată, că există o obișnuință de a nu respecta regulile în PNL Timiș.

Acestea nu sunt fenomene noi. Ele se întind până în perioada în care Nicolae Robu își exercita funcția de primar al Timișoarei și, de asemenea, ocupa poziția de președinte al PNL Timiș. Robu, într-o manieră incredibil de nepotrivită, l-a promovat pe Blaga în funcții cheie: ca director adjunct la Horticultura și membru în Consiliul de Administrație la Colterm. Și aceasta, în ciuda faptului că Blaga a fost deja condamnat pentru „mărturie mincinoasă” într-un alt dosar. ” spune USR Timiș.

PNL Timiș, problemă la nivelul oamenilor politici

„Dar aceasta nu este doar o problemă a lui Blaga. Problema este una pe care o vedem la toate nivelurile în PNL Timiș, un partid care a căzut în disgrație datorită unui număr alarmant de membri certați cu legea.

Acest nou caz de incompatibilitate nu face decât să crească îngrijorarea privind structura morală a partidului și abilitatea acestuia de a servi cu onestitate interesele publice.

Mai mult ca niciodată, PNL Timiș trebuie să abordeze această problemă și să demonstreze că este dispus să-și repare cultura și practicile interne. Dacă nu, este posibil să se confrunte cu pierderea suportului public, care devine tot mai sceptic în fața acestei serii nesfârșite de incidente legale.

Ne uităm cu îngrijorare la cum tot mai mulți oameni importanți din PNL Timiș, cum ar fi Alin Nica, Alexandru Proteasa și Adrian Lulciuc, au probleme cu legea. Aceasta nu e doar o problemă serioasă, ci este o problemă care erodează baza de încredere esențială pentru o cooperare eficientă. De fiecare dată când aflăm de o altă persoană din PNL care a încălcat legea, cooperarea devine din ce în ce mai dificilă.” încheie USR Timiș comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.