Astăzi trebuia să fie o nouă zi istorică a Timișoarei. O zi în care celebra 100 de ani de la Unirea cu România. 100 de ani de când Timișoara, orașul martir al Revoluției Române, orașul care a scos România de sub jugul comunist trebuia celebrată de restul țării. O zi în care oficialitățile trebuiau să își împartă cu mărinimie strângeri de mâna și în care timișorenii trebuiau să se simtă români, cu adevărat. În schimb .. azi a fost o zi total întoarsă pe dos, atât de lipsa de competență a autorităților locale, cât și de ignorarea autorităților centrale a acestei zile de sărbătoare pentru timișoreni.

Să începem au cei de la București. Cu Klaus Iohannis, președintele României, un președinte liberal către trebuia să fie prezent azi, cu tricolorul în piept, alături de primarul liberal al Timișoarei la evenimentele din oraș – de la recreerea momentului întrării generalului Economu în oraș până la defilarea militară, ședința de Consiliu Local și celalalte manifestări. Însă președintele tuturor românilor a uitat azi să fie și președintele timișorenilor  sau probabil și-a spus ca oricum a fost acum vreo două luni să își lanseze cartea și e destul. Păcat! Nici premierul Viorica Dăncilă nu s-a lăsat mai prejos, lipsa ei nefiind taxată de nimeni, dar lipsa prezenței persoanei care ocupă funcția de prim ministru al României lăsând lasă un mesaj destul de trist timișorenilor.

Autoritățile locale sunt la fel de vinovate ca și cele centrale. În special oamenii din Primăria Timișoara care au programat cele mai importante evenimente ce marcau 100 de ani de la Unire la ore atât de matinale, într-o sâmbătă în care, chiar dacă se doarme mai mult, piețele orașului trebuiau să fie pline de timișoreni. La ora nouă  dimineața a fost programată reconstituirea momentului intrării generalului Economu în Timișoara, în 3 august 1919.  Atunci, în 1919, orașul a fost neîncăpător! Acum, ei bine, ora aleasă specialiștii din PMT a fost total nepotrivită iar aparatul de marketing din Primăria Timișoara, cel care trebuia să comunice timișorenilor evenimentul, a fost total absent. Probabil este la specializare pe banii timișorenilor în hoteluri de patru stele împreună cu familia! La mare. Sau la munte. Apropo, fiind o zi de sărbătoare pentru tot orașul, pe TOATE bulevardele trebuiau să atârne mii de steaguri tricolo? Le-ați văzut prin Aradului, Dacia, Sagului sau Buziașului?

A urmat parada militară la orele amiezii, ore la care ploaia a luat o mică pauză pentru a permite defilarea. Era o oră la care timișorenii prezenți în anii trecuți în număr de mii, azi au fost doar în pâlcuri de zeci pe parcursul defilării.

Deseară în centru va cânta Loredana Groza. Pentru a două oară în decursul unei săptămâni, pentru că,  alți specialiști din Primăria Timișoara, cei care au semnat contractul cu Loredana au uitat să bifeze un paragraf micuț în contractul semnat cu artista, cel prin care să-i ceară ca timp de 20-45 de zile înaintea evenimentului să nu cânte în Timișoara. Este o clauză destul de comună în contractele oficialităților cu marii artiști care concertează la evenimente publice. Și încă ceva, prețul standard al Loredanei cerut pentru un concert de 45 de minute este de 15-18.000 euro, oare Primăria Timișoara a fost generoasă anul acesta și i-a dat 25.000 euro, doar pentru că avem un buget aproape gol și Coltermul stă să între în faliment, pentru al cincilea an consecutiv?

Păcat că din lipsa unor oameni competenți în administrația locală, dar și a unui manager de calitate, orașul arată azi așa cum arată! Și, după cum ne-au dovedit azi atăt Guvernul cât și Președintele României, contribuția Banatului la România este ignorată total de autoritățile centrale.

3 COMENTARII

  1. Voi sunteti normali? Țara asta arde pe toate părțile, voi gândiți ce ar insemna ca in mijlocul tuturor problemelor actuale toată lumea sa ia pauza si sa vină să petreacă cu voi? Explicati-le parintilor fetelor omorâte că voi aveți chef de petrecere ca și cum totul in țara asta e roz, cea mai mare problemă e că nu vine presedintele sa petreacă cu voi…

  2. Nu ai ce sa le faci, ei sunt interesați doar de bani și să arate bine, să para ca Timișoara e cel mai cel oraș, cand in realitate sunt niște homofobi ordinari fara pic de creier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.