Data de 3 August, cea care a devenit Ziua Timișoarei prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217 din 1999, marchează intrarea trupelor române în oraș la 3 august 1919 și instaurarea administrației românești. În anul Capitalei Europene a Culturii, Primăria Municipiului Timișoara își dorește să marșeze pe creativitatea, inovația și multiculturalitatea Timișoarei.

Programul pregătit azi, de Ziua Timișoarei

o Ora 9:00-10:00 – Primarul Dominic Fritz va depune o coroană la Monumentul generalului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor românești care au eliberat orașul, la 3 august 1919;
o Ora 11:00-12:00 – Piața Unirii – Ceremonial militar-religios;
o Ora 17,00 – Ședința festivă a Consiliului Local – Filarmonica Banatul Timișoara
o Ora 20:00-23:00 – Parcul Rozelor – NĂSCUT ÎN TIMIȘOARA Spectacolul folcloric al Ansamblului „Timișul”, urmat de reunirea, pe aceeași scenă, a orchestrei Ansamblului „Timișul”, coordonată de Deian Galetin, și a orchestrei simfonice „Lira”, condusă de Radu Popa. Printre soliști se numără : baritonul Giacomo Medici, Lucian Nagy, Petre Ionuțescu, Radu Pâcloiu, Attila Szabo ș.a. Invitat: Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova, la ediția din acest an a Eurovision (organizator – Casa de Cultură a Municipiului Timișoara).

Programul de anul acesta a fost realizat cu sprijinul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, Filarmonicii Banatul, Teatrului German de Stat.

Notă :

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.