Casa de Cultură a Studenților Timișoara extinde Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, depășind granițele țarii. Trebuie să menționăm participarea membrilor Casei Studenților Timișoara la diverse evenimente de anvergură europeană, instituție aflată sub coordonarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Astfel, în perioada 14 – 28 iulie 2023, Ansamblul folcloric Doina Timișului, al Casei de Cultură a Studenților Timișoara a reprezentat România la cea de-a 48-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Portugalete (Spania), alături de formații de pe patru continente.

Spectacolele din cadrul festivalului au fost un real succes, de înaltă calitate artistică și, ca de fiecare data, ansamblul nostru s-a ridicat la asteptarile miilor de spectatori prezenți. La finalul festivalului participanții au fost invitați de oficialități într-un cadru festiv, unde le-au fost adresate mulțumiri și le-au fost înmânate plachetele festivalului.

Casa de Cultură a Studenților – impresionând cetățenii prin fotografie în Macedonia

Montajele muzical-coregrafice prezentate poartă semnatura coregrafului Marius Ursu și a conducătorului orchestrei, Dorian Sicoe. Menționăm faptul că ansamblul Casei Studenților a participat la peste 60 de festivaluri internaționale de folclor, de-a lungul timpului.

De asemenea, în perioada 20 iunie – 16 iulie 2023, Clubul foto Iris, al Casei Studenților, a fost invitat să participe la Festivalul Internațional de Fotografie Analogică Zrno, Macedonia. Clubul a participat cu lucrări semnate de 27 dintre membrii clubului, alături de artiști din alte 30 de țări. Vernisarea expozițiilor a avut loc Skopje și Bitola, în diferite galerii de artă.

Festivalul s-a încheiat cu o tabără fotografică, organizată în pitorescul sat Capari, unde participanții au învățat diverse tehnici fotografice, predate de profesori universitari și artiști fotografi din Europa.

În cadrul acestei tabere a fost prezentată activitatea și tehnicile folosite de Damian Diaconescu, cel care coordonează de peste 30 de ani Clubul foto Iris, și care este denumit în lumea fotografică „magicianul”, datorită tehnicilor fotografice alternative experimentate.

„Mulțumesc tuturor tinerilor participanți pentru prezența impecabilă la aceste festivaluri, pentru munca depusă zi de zi în Casa Studenților în vederea promovării creaţiei artistice studenţeşti. De asemenea, mulțumim Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, pentru oportunitatea oferită tinerilor de a participa la evenimente internaționale și de a promova TM2023 și valorile României”, ne spune Vlad Gârboni, directorul Casei de Cultură a Studenților Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.