S-a lăsat frigul, iar oamenii se retrag în cuşcă şi hibernează. Suntem doar bucăţi moi de carne care-şi astupă golurile din suflet şi din viaţă mâncând sub pătură. Până să ne luptăm cu astenia de primăvară şi să ne luăm vibe-ul pozitiv din anotimpul fierbinte, căutăm surse alternative de energie care ne afundă mai tare într-un soi de depresie. Poate greşesc că generalizez şi mi-e frică să scriu la persoana întâi, însă face parte din natura mea slabă de om. Fiecare zi mă trage după sine până la muncă şi seara înapoi acasă: dimineţile cu stările lor de somnolenţă profundă, nopţile cu ochii larg deschişi în linişte totală. Ajung la nebuni dacă nu fac ceva în legătură cu mine.

Prima cafea vine cu două-trei plicuri de zahăr în plus faţă de ce consideră orice om ca fiind “normal de dulce” şi cu nevoia fizică de a le răsturna într-un munte pe birou ca într-o scenă din Scarface, de a le împărţi în linii imense şi de a le trage pe nas, să le simt de-a întregul. Mai încolo dizolv o felie dublă de tort de ciocolată cu helas într-o linguriţă şi mi-o dau direct în vene şi mă las pe spate cu burta plină, visând fantezii cu six pack-uri. Am trăit astfel o perioadă lungă şi încă mă lupt zilnic cu stările de sevraj. Toate astea s-au schimbat, însă, de când am descoperit un loc în care şi clătitele sunt sănătoase: ZMUDY.

Am crezut că e 1 aprilie când am mâncat prima porţie de clătite proteice de la Zmudy şi am aflat că-mi fac bine şi că nu conţin zahăr. Tipii ăştia au cele mai şmechere băuturi pentru tot felul de scopuri: kick de energie, detox sau experienţa gustului intens de fructe şi legume. Dacă te simţi creativ, îţi poţi creea propriul drink cu ingredientele tale preferate. Fără o alimentaţie potrivită nici mersul la gym nu funcţionează cum îţi imaginezi. Vali, owner-ul localului, care e şi un mixologist talentat, are o mulţime de sfaturi sănătoase şi e fericit să împartă know how-ul său cu oricine îşi doreşte o schimbare semnificativă a calităţii vieţii sau doar un smoothie care să te dea pe spate. Am descoperit că sănătatea poate fi distractivă în fiecare pahar.

Aceasta nu e o reclamă pentru că nu poţi convinge pe nimeni să trăiască sănătos, atâta timp cât nu vrea. Dar e un reminder pentru a ieşi din zona ta de confort. Zmudy se află pe strada Vasile Alecsandri nr 11, vizavi de Fast Food Istambul, ceea ce mi se pare perfect la nivel de metaforă. Ai două variante aflate în antiteză şi opţiunea de a alege ce vrei să bagi în corpul tău. Şi nu că aş face trash-talk faţă de industria fast food, care mi-a oferit nenumărate plăceri de moment pe care nu le voi uita vreodată. La modul „#4ever in my <3”. Iubesc şi Crăciunul, dar nu vreau să-l trăiesc zilnic. Astăzi aleg ce îmi face bine pe termen lung şi mâine voi face la fel. Este foarte posibil să o dau în bară şi să îmi umplu faţa cu cartofi prăjiţi şi asta e ok, dacă se întâmplă cât mai rar. Sunt un bărbat simplu, cu 20% grăsime corporală, însă pot să schimb asta. Toată lumea îşi datorează un nou început. Al meu e plin de vitamina Z de la Zmudy.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.