Actorii timişoreni au făcut vâlvă la “Festivalul Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ImPuls”.  Aflat la ce-a dea opta ediţie, evenimentul  a pus spotlight-ul pe spectacolul ”Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama” de Matéi Visniec, în regia  lui Béres László, iar emoţia a devenit reală .

Distribuţia “Teatrului pentru Copii și Tineret MERLIN” a rupt gura târgului din Capitală, unde s-a remarcat între cele 32 de piese, jucate de artişti francezi, nemţi, italieni, chiar şi din Israel sau China.  Scena “Teatrului de Animație Țăndărică” a fost martoră la simplitatea unei metafore, transpusă pentru public de actorii Jasmina Mitrici, Victoria Rusu, Ștefan Roman, Cuta Gornic, Marko Adzic şi Corina Dohanici. Viziunea formidabilă a regizorului şi prestaţiile personale pline de iscusinţă au adus premii echipei din Timişoara, după o conturare subtilă a perfecţiunii, în arta teatrului contemporan.

Béres László a primit premiul pentru regie, iar Jasmina Mitrici, Stefan Roman şi Victoria Rusu au fost premiaţi pentru rolurile din spectacolul ”Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”. Scenografia semnată Bajko Attila, costumele create de Szélyes Andrea, cu muzica lui Cári Tibor şi coregrafia gândită de Mădălina Ghițescu-Petre au condimentat şi mai mult această piesă “de rezistenţă”.  

Atunci când talentul este modelat creativ, în circumstanţele potrivite, oraşul de pe malul Begăi creează caractere puternice, demne să demonstreze lucruri memorabile.  Asta s-a întâmplat şi cu întreaga echipă de la Merlin, care a arătat la Bucureşti că se poate ridica peste invidii, neajunsuri sau beţe în roate, ca să primească standing ovation de acolo unde contează mai mult. Chapeau!

Articolul precedentDaniel Dorobanțu & Dora Gaitanovici – Concert de Basm
Articolul următorCele mai înalte temperaturi se înregistrează la dans, vineri în Epic Vara, cu Eftimie, Optick şi Jäger Brass Band

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.