petrica-folicaPetrică Folică, Președintele PARTIDULUI NAȚIONAL DEMOCRAT Timișoara și candidat pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara și pentru Consiliul Local Timișoara a trimis un comunicat de presă în această seară o listă cu propuneri și precizări pentru o mai bună administrație locală. Redăm mai jos, integral, comunicatul remis de el timișorenilor:

Lista solicitărilor de locuințe sociale către Primăria Municipiului Timișoara a cuprins inițial peste 6000 de cereri, însă în anul 2015 reevaluarea dosarelor a stabilit că sunt prioritare solicitările a 536 de familii. Din păcate nici aceste cereri nu au fost soluționate.

Peste 500 de familii au dreptul la locuință socială, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 388/2014, dar administrația primarului Nicolae Robu nu rezolvat problemele acestor timișoreni.

Motivația administrației Robu este lipsa de locuințe sociale disponibile. Există o cauză pentru această lipsă de solidaritate socială a primarului USL, Nicolae Robu.

Municipalitatea a achiziționat în ultimii 26 de ani, numai un bloc cu 109 apartamente destinate segmentului social. Primăria Municipiului Timișoara mai are în patrimoniu alte 270 locuințe sociale, pe care le-a dobândit imediat după revoluția din 1989, locuințe care sunt deja ocupate, iar unele constituie obiectul unor procese de retrocedare.

În 2013, administraţia Robu promitea că va construi la periferia Timişoarei sute de locuinţe sociale de tip modular. Din păcate, promisiunea nu s-a materializat, iar la finalul mandatului său, N. Robu a declarat că realizarea de locuințe sociale nu este o prioritate pentru Primăria Timișoara.

Mai mult, Nicolae Robu a considerat că solicitanții de locuințe sociale ”persistă în lene”.

În realitate, frecvent solicitanții îndreptățiți să primească locuințe sociale sunt tineri familiști cu copii.

Corupția ucide viitorul tinerilor. În ultimii 26 de ani, generație după generație de tineri au fost „de sacrificiu”, nu li s-a oferit un viitor prosper în România din cauza corupției din politică și din administrație.

Din 2013 sunt consilier local și, de unul singur, am apărat patrimoniul Timișoarei luptând cu partidele corupte și cu grupurile de interese.

Obiectivul meu este administrarea corectă şi în folosul timişorenilor a patrimoniului și bugetului Timișoarei. Astfel, vom avea resurse financiare pentru locuințe sociale, condiții corespunzătoare în școli și în spitale, infrastructură modernă, parcări, săli polivalente. Eu nu accept să închid ochii la folosirea abuzivă a patrimoniului timişorenilor și, din păcate pentru mulți, s-a dovedit că nu pot fi redus la tăcere.

Eu am demonstrat că pot. De unul singur, am blocat planuri ale grupurilor de interese și ale politrucilor compromiși care ar fi creat prejudicii patrimoniului Timișoarei.

Sunt singurul consilier care am cerut în Consiliul Local să se stopeze cedarea gratuită către grupurile de interese a terenurilor din patrimoniul Timișoarei. Aceaste grupuri de interese au devalizat patrimoniul local și sunt principalii finanţatori ai partidelor compromise. Din păcate, nu a existat niciun interes în a corecta această situație din partea primarului Nicolae Robu şi nici a celorlalți consilieri locali.

Anul trecut, tinerii au cerut schimbarea clasei politice compromise. Candidații Partidului Național Democrat pentru alegerile locale sunt tineri onești cu performanțe profesionale (juriști, economiști, medici, ingineri, arhitecți), care nu au fost implicați în politică până acum.Acești tineri profesioniști sunt motivați să nu mai lase viitorul lor și al familiilor de bănățeni în mâna politrucilor corupți care servesc grupuri de interese meschine. Împreună cu Partidul Național Democrat, doresc să stopez politica făcută de aceste partide corupte între care exită o complicitate care le permite să controleze administrația locală după cum cer interesele lor de grup, în detrimentul cetățenilor din Timișoara.

Eu, împreună cu Partidul Național Democrat, ofer o alternativă reală de schimbare în bine a politicii și administrației locale.

Eu propun timișorenilor un proiect avantajos pentru asociațiile de proprietari de blocuri, pentru Primăria Municipiului Timișoara și pentru tinerii care au nevoie de locuințe sociale.

Asociațiile de proprietari pot încheia o înțelegere cu Primăria Municipiului Timișoara, care să prevadă reabilitarea termică a blocurilor de către societatea de construcții a Primăriei, la schimb cu cedarea părților comune ale blocurilor de către asociațiile de locatari și construirea de mansarde care vor fi utilizate ca locuințe sociale pentru tineri. Societatea Drumuri Municipale a Primăriei Timișoara trebuie utilizată pentru lucrări în beneficiul timișorenilor, nu doar pentru a asigura funcții de conducere pentru clientela PNL și PSD.

Mansardarea blocurilor de 4 etaje pentru care studiile de fezabilitate și structura de rezistență a blocurilor permit acest lucru este avantajoasă atât pentru asociațiile de proprietari, cât și pentru municipalitate. Proprietarii blocurilor beneficiază de anveloparea blocului, recondiționarea instalației termice, electrice și adăugarea liftului, iar Primăria Timișoarei are exclusivitate pentru apartamentele rezultate din mansardare și, astfel, ambele părți sunt în câștig.

În acest mod rezolvăm trei probleme ale timișorenilor:

1. Reabilităm termic blocurile, cu fonduri europene și de la bugetul local. Lucrările de reabilitare vor fi efectuate de către Societatea Drumuri Municipale a Primăriei Timișoara, cu costuri mai mici decât cele cerute de firmele de construcții ale partidelor care au fost abonate la contracte pe bani publici timp de 26 de ani. Aceasta este o soluție avantajoasă pentru proprietarii de apartamente de bloc, care în majoritatea cazurilor sunt pensionari cu venituri mici și nu pot suporta cheltuielile pentru reabilitare din pensie.

2. Realizăm un aspect plăcut al fațadelor blocurilor
, fapt obligatoriu într-un oraș care dorește să fie capitală culturală europeană.

3. Punem la dispoziția tinerilor locuințele sociale solicitate de către ei Primăriei Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.