poza 1

De 26 de ani sistemul educational din Romania este in prag de colaps, tocmai din cauza politicienilor carora nu le-a pasat de acest sistem in general si de profesori si educatori in special. Neperformanta sistemului educational din Romania din ultimii 26 de ani se poate observa, la o analiza simpla a fiecarui cetatean, prin numarul de specialisti pe care sistemul ii genereaza in piata muncii. La noi, in ultimii 26 de ani, doar diploma conteaza si atat, fara a se intreba cineva daca stii sa faci ceva. Vedem protestele din ultima perioada in care, chiar, presedintele statului a avut o abordare de nepasare trimitandu-si, doar, consilierul pe probleme de educatie la intalnirea cu protestatarii. In piata erau, educatori, profesori, cu lacrimi in ochi ca nu isi mai pot sustine familiile, iar politicenii au abordarea “ce mai vor si astia sau lasa-i sa protesteze, ca ploua si pleaca acasa sau nu sunt bani ”. Profesorii si educatorii inainte de toate sunt oameni si trebuie tratati ca atare.
PSD-ul si PNL+PDL-ul in 26 nu au acordat nici minimul de atentie sistemului de educatie. Este posibil, domnilor care ati guvernat pana acum ca in 2010 cu un salariu de 580 de lei sa se poata traii in Romania, cand litrul de combustibil costa 6 lei? Este posibil, acum cu salariul de 1100 de lei sa poti traii in Romania, cand altii se balacare in fraude si hotii de sute de milioane de euro? Nu se poate si nu se va putea niciodata.
PND Timis doreste sa se contruiasca locuinte special destinate personalului didactic unde plata chiriei sa fie una asemanatoare cu programul ANL. Nu ai cum ca si cadru didactic cu un salariu de mizerie sa iti permiti o chirie de 2 3 sute de euro. La acesti oameni nu s-a gandit nimeni de 26 de ani, noi dorim schimbarea si reasezarea sistemului educational in varful societatii noastre.
Noi, PND-ul si eu Nicolae Pupazan, dorim respectarea legii educatiei si anume ca in fiecare clasa sa nu fie mai mult de 20 de copii. Nu se poate face performanta cu 30, 32, 34 de copii intr-o clasa cu 1 cadru didactic, in timp ce la Facultatea de profil din Timisoara sunt anual 200 de absolventi. Cum se poate face asta? Simplu, prin construirea la gradinite si scoli a 2, 3 clase noi, costurile fiind indezirabil de mici in comparative cu cat se cheltuie anual pentru panselute si borduri.
In Timisoara este foarte greu “sa prinzi un loc” la cele cateva crese, numarabile pe degete. De ce? pentru ca au fost desfiintate. Solutia gandita de noi este simpla, pe langa cele 2-3 clase construite pentru a se respecta legea educatiei sa se infiinteze si crese. Mergad in campanie electorala prin Timisoara am observat ca loc pentru contruirea acestor spatii noi este sufficient, deoarece ternurile din jurul gradinitelor si scolilor sunt sufficient de mari.
Nu poti tinde catre o societate echilibrata daca nu esti in stare sa ai o educatie performanta.
Votati PND, Votati schimbarea, Votati normalitatea!poza 2

Articolul precedentRecent intrat în UNPR, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin spune că jumătate din primarii din Timiş îl susţin. Ce strategie are pentru alegerile locale din 2016
Articolul următorStimati timisoreni (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.