In urma cu aproape doua saptamani va prezentam cazul unei HCL propusa spre aprobare de Primăria Comunei Sânandrei, condusa de liberalul Claudiu Coman; in HCL-ul respectiv, semnalat de consilierul local Liviu Gherman, Primaria Sanandrei, care are in subordine si satul Covaci, dorea sa vanda cu 2 euro per metru patrat un teren dat in concesiune pe 49 de ani. Consilierul local Gherman semnala mai multe nereguli – de la faptul ca primaria nu a informat consiliul local despre schimbarea concesionarului – o firma ce a dat faliment, la faptul ca in prezent concesiunea care in trecut reprezenta luciu de apa este un teren de pe care apa a secat (vezi video) si ca, reprezentand un teren in momentul de fata, pretul respectivului teren ar trebui sa fie de 50-60 euro per metru patrat, nu doi euro per metru patrat. cu cat vroia sa instraineze cei peste 2,5ha Primaria din Sanandrei.

Proiectul de hotarare nu a trecut de CL Sanandrei, in schimb, consiliera locala USR Rodica Gurtler, mama persoanei care a vrut sa achizitioneze terenul a venit cu un drept la replica, pe care vi-l prezentam mai jos:

Rodica Gurtler : „Folosindu-ma la dreptul la replica pe care mi l-ati oferit, doresc sa va informez ca [terenul mentionat in articol, n.r.] este o concesiune din 1999 pe 49 de ani, ape statatoare, balta, pentru care s-au platit taxe si impozite de 23 ani, s-au facut investitii, PUZ realizat de concesionar + investitii cf. 4 autorizatii de construire, de-a lungul celor 23 ani. Constructia, foisor cu loc de joaca pentru copii, este proprietatea concesionarului, investitia acestuia, cu CF separat. Legea concesiunilor permite concesionarului sa cumpere bunul concesionat pe care se afla constructia edificata de concesionar, in baza evaluarii unui evaluator expert autorizat, asa cum este si in acest caz. Evaluatorul tine cont de toate elementele enumerate, de situatia din teren si alte criterii care stau la baza unei evaluari. Acestea sunt Informatii corecte, verificabile, dar nu sunt de scandal, adevarat. Indraznesc totusi sa sper ca veti publica acest „drept la replica“ si va veti informa de veridicitatea celor de mai sus la Dept. Juridic al Primariei Sanandrei.”

In imaginile de mai jos va prezentam o vedere din drona a terenului in discutie, lasam la latitudinea voastra sa hotarati cat luciu de apa este (in concesiune erau 2,3ha din cele 2,5ha concesionate)

Tot aici, va prezentam si o captura de ecran cu pretul terenurilor intravilane din satul Covaci, cu observatia ca cel mai mic pret per metru patrat este de 75 euro – captura si mai multe terenuri pot fi gasite pe imobiliare.ro, site specializat in vanzarile de terenuri si case.

1 COMENTARIU

  1. de ce nu RECLAMĂ FURACIUNEA din avutul obști? totodata sa propuna EXCLUDEREA din USR a celor incriminati?
    Ori e un IPOCRIT ce umblă ca orice politruc mioritic cu dubla masura, ori e PARALEL cu abuzurile membrilor din fimiala pe care o păstorește…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.