Liviu Gherman, antreprenor și consilier local în Sânandrei semnalează o nouă afacere „cu iz penal” făcută de Primăria Sânandrei, care vrea să vândă un teren de 2,5 hectare cu un preț mai mic de 30 de ori ca prețul pieței terenurilor în acest moment, adică doi euro în loc de 30. Terenul este arondat satului Covaci, sat ce face parte din componența comunei Sânandrei, alături de Carani, Km 13 și bineînteles Sânandrei. Iată semnalul de alarmă tras de consilierul local Gherman:

„Dragii mei, ni se pregateste o noua teapa de 7,5 milioane lei. Banii ar putea fi folositi pentru a ne crea noua, celor care astazi locuim in Sanandrei un viitor mai bun. Am putea face un camin de batrani, o noua gradinita, un nou parculet si am putea plati serviciile de curatenie ale comunei pentru urmatorul an – toate doar din teapa care se pregateste azi in Consiliul Local Sanandrei, de catre actuala administratie locala condusa de primarul Coman.

De ce teapa? E simplu, acesta este termenul atunci cand vinzi un teren care valoreaza 60 de euro metrul patrat cu doi euro. Un teren care a fost concesionat legal catre o firma, iar printr-un miracol, concesiunea – fara ca noi, cei din CL Sanandrei sa aflam – a trecut de pe persoana juridica pe persoana fizica. Iar azi, prin HCL, consilierii locali vor vota pentru vinderea terenului de 2,5 hectare din Covaci la pretul de 2 ( D-O-I ) euro pe mp , in timp ce pretul de piata este de 60 euro. Terenul poate fi identificat dupa numarul de cadastru HB1058/2 , acesta aflandu-se inca in proprietatea comunei noastre pana deseara, cand va fi vandut cu 50.000 euro in loc de 1.500.000 euro ( sau ~7.500.000 lei). Daca s-ar vinde la pretul corect, si nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva vanzarii lui la pretul corect, comuna noastra si-ar permite sa faca toate cele de mai sus. TOATE! Gradinita + Camin de Batrani + Parculet + Plata pe un an a serviciilor de curatenie!”

Liviu Gherman face referire la un proiect de hotărâre propus de primar pe ordinea de zi de azi a CL Sânandrei, proiect care, a observat consilierul local, are ceva suspect – prețul de vânzare extrem de mic. Persoana care va achiziționa terenul, spune Liviu Gherman, este chiar fiica unui consilier local al USR Sânandrei.

„Este un nou proiect de hotarare locala cu iz penal initiat de administratia condusa de primarul Coman, un proiect prin care noi, cei care traim aici in Sanandrei, vom fi pagubiti de inca 7,5 milioane lei. Suntem una din cele mai bogate comune din judet si ar trebui sa putem oferi copiilor nostri o educatie nu buna, ci foarte buna, o educatie demna nu de un sat ci de oras. Dar suntem furati constant de cei care ne conduc – unele exemple fiind de notorietate si aduse in atentia d-voastra chiar de subsemnatul, de cand m-ati ales ca sa va reprezint in Consiliul Local.

Va promit si promit familiei mele ca voi continua sa ma bat pentru binele nostru comun, nu vreau sa trebuiasca sa fac naveta la Timisoara pentru a-i oferi o educatie fiicei mele, la fel cum nu vreau ca cei mai nevoiasi sa fie nevoiti sa caute adapost in Timisoara, cand am putea noi, aici, sa-i ajutam pe ai nostri. Voi vota azi impotriva proiectului de hotarare locala nr. 5104/20.05.2022 propus de primarul Coman, iar daca acesta va trece ma voi adresa Institutiei Prefectului Timis, garantul Guvernului Romaniei in teritoriu si DNA-ului. Cei care ne conduc trebuie sa ne conduca in interesul nostru, al celor care i-am votat, nu pentru buzunarul lor!” spune Liviu Gherman într-o postare pe Facebook.

Nota: Atât actuala administrație cât și cea din anii 2010 au avut probleme cu terenurile din Sânandrei, fiind cunoscute scandalurile Mann, în care „investitorul” a achiziționat la prețuri de pachete de țigări zeci sau sute de hectare de pământ pe teritoriul comunei. Iar problemele de care vorbeam mai sus au fost simple : terenuri valoroase date la prețuri de câteva ori sau, ca în cazul de azi, zeci de ori, sub prețul pieței.

Notă 2 : Mai avem o informație, încă neoficială, ca telefoanele consilierilor locali au început să sune azi, la celălalt capăt al firului aflându-se DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.