Soartă nefastă și pentru stejarul plantat de principesa Margareta, custode al Coroanei României, în Piața Libertății. După ce primul stejar s-a uscat dupa 100 de ani de la plantarea de către regele Ferdinand I, și cel de-al doilea stejar adus special din Olanda pare sa fi aproape de soarta primului – la nicio lună de la plantarea în noua locație. Frunzele stejarului s-au ofilit încă de la începutul săptămânii trecute iar azi au fost chemați de urgență doi specialiști de la Horticultura, societatea Primăriei Timișoara care se ocupă de spații verzi, pentru a salva copacul din Libertății.

”Stejarul plantat de colegii noștri este întreținut sub supravegherea specialiștilor Horticultura și a conducerii societății noastre. Pentru că ne dorim să luăm toate măsurile posibile ca stejarului să îi meargă bine, ne consultăm și cu domnul profesor Dorin Camen, Decan al Facultății de Horticultură și Silvicultură din Timișoara, și cu domnul profesor Petru Dragomir, șef de lucrări și Directorul Departamentului de Silvicultură al aceleiași Facultăți.

Colegii noștri au montat un sac special pentru irigare, au presărat coajă de copac la bază pentru menținerea umidității și aplică cu strictețe toate sfaturile primite de la pepiniera mamă”, au transmis reprezentanții Horticultura Timișoara.

Se observă din imaginea de mai jos cum frunzele stejarului sunt deja lăsate în jos, ofilite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.