Dacă plănuiți o vizită în Germania în această vară, un nou permis de călătorie vă poate ajuta să vă reduceți cheltuielile de transport. După multe luni de negocieri, guvernul federal german a aprobat un plan pentru a încuraja utilizarea transportului public și a atenua efectele inflației, relatează RFI.

După cum aflăm din ediția online a publicației GEO, Guvernul german a anunțat introducerea în această vară a unui bilet de transport lunar în valoare de 9 euro pentru a încuraja populația să folosească transportul în comun.

Obiectivul afirmat este să încurajeze utilizarea transportului public în detrimentul mașinii sau avionului și pentru a lupta împotriva creșterii prețurilor la combustibil.

Biletul va fi valabil de la 1 iunie și 50.000 au fost deja vândute .

Această măsură, notează GEO, vine într-o perioadă în care țara încearcă să-și reducă dependența de hidrocarburile rusești și mulți germani se confruntă cu creșterea prețurilor la combustibil.

Turiștii vor avea și ei acces la abonamentul cu preț redus.

Potrivit platformei de călătorii Lonely Planet, biletul de 9 euro este disponibil pentru călătorii în perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2022.

Oricine îl achiziționează poate călători de câte ori dorește cu toate formele de transport public din Germania, cum ar fi autobuze, U-Bahn, S-Bahn, tramvaie și trenuri locale și regionale, timp de o lună calendaristică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.