Acum 50 ani, în 19 octombrie 1972, Richard și Helga s-au căsătorit la Timișoara, spune primarul Dominic Fritz într-o postare online. La rugămintea lor, azi primarul Timișoarei a oficiat o mică ceremonie simbolică în care cei doi, el timișorean și ea nemțoaică, și-au reconfirmat angajamentul unul față de celălalt.

Cum s-au cunoscut cei doi îndrăgostiți în anii 70 ?

Helga, din Germania, a petrecut în 1970 o vacanță de două săptămâni în Mamaia, unde printr-o coincidență l-a cunoscut pe timișoreanul Richard. S-au îndrăgostit și au păstrat legătura prin telegrame. Pentru a fi cu ea, Richard și-a riscat viața și a încercat să fugă peste graniță. A fost prins și aruncat în închisoare 9 luni. Când a ieșit, a cerut-o de soție. Au reușit să se căsătorească în 1972 și Richard a putut să emigreze în Germania.

După jumătate de veac și o schimbare de regim, cei doi vin anual în România în vacanțe și niciodată nu ocolesc Timișoara, spune povestea celor doi îndrăgostiți Dominic Fritz.

„Azi s-au întors special din Germania pentru a trece încă o dată, în mod simbolic, prin fața ofițerului de stare civilă. M-am bucurat să fiu alături de ei și să îi întreb dacă vor să reconfirme angajamentul făcut acum 50 de ani. Au rostit din nou, fără ezitare dar cu mare emoție, DA!” precizează Fritz în postarea sa online.

Timișoara poveștilor europene de iubire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.