Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11,00, în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara e programat spectacolul Enescu pe înțelesul tuturor concert-conferință. Participă baritonul Ștefan Ignat și Ioana Maria Lupașcu la pian.

Proiectul Enescu pe înțelesul tuturor se adresează tuturor acelora care vor să înțeleagă muzica lui George Enescu atât prin prezentarea în limba română a unor fragmente din opera Oedipe cât și prin apropierea de alte creații ale Maestrului. 

„Enescu e mai mult decât muzică. Enescu e România” și de aceea, Ștefan Ignat face, prin periplul său muzical, o incursiune în lumea sonoră a marelui artist, dar și o lecție care să ne ajute să ne dezvoltăm imaginația și – de ce nu – cultura, prin muzică. 

Ștefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti. A fost bursier al Universității Mozarteum din Salzburg (Austria), fiind până în anul 1999 solist al Teatrului de Stat din Salzburg . Din anul 1999 este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti.Doctor în muzică, multipremiat la concursuri de canto din Italia și România, colaborator al Metropolitan Opera din New York, Ștefan Ignat este creatorul proiectului de concerte-conferință pe marginea creației lui George Enescu. Concertele-conferință au fost prezentate până în prezent la New York, București, Craiova, Brașov, Sibiu, Constanța, Cluj, Gyula (Ungaria) etc.
Ioana Maria Lupașcu, absolventă a conservatorului “Ciprian Porumbescu” din București și având un master de interpretare în Italia, a studiat cu Lazar Berman la Accademia Europea di Musica. Laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, Ioana Maria Lupașcu s-a dedicat carierei solistice, fiind prezentă pe scene din Italia, România, Elveția, Croația, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania etc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.