Investitii in Timisoara Lăcomia hotelierilor timișoreni – la ce hotel din Timișoara sunt prețurile camerelor...

Lăcomia hotelierilor timișoreni – la ce hotel din Timișoara sunt prețurile camerelor mărite cu până la 72% în acest weekend?

Efectele festivalului retro Diskoteka organizat în Timișoara în acest weekend se văd deja în rezervările hoteliere .. deși în alte weekenduri hotelurile de trei-patru stele erau ocupate în proporție de 70-90% azi cu greu mai găsești o cameră pentru weekend în oraș.

Cele mai ieftine hoteluri pe care le-am găsit, la 3* sunt Hotel Ambasador și Hotel Exclusiv, unde două nopți de cazare costă aproape 800 lei. Hotel Timișoara este complet vândut, iar la Hotel Lido în Calea Soarelui în apropiere de Stadionul Dan Păltinișanu (locul de desfășurare al Diskoteka Festival), două nopți de cazare costă 1.100 lei. Noul Hotel Del Corso, de pe Calea Bogdăneștilor vrea nu mai puțîn de 1.400 lei pe două nopți, la fel ca și NH Hotel, fiind cu 100 de lei mai ieftin decât singurul hotel de cinci stele din Timișoara, Tresor Le Palais. Toate hotelurile menționate până acum mai au liberă doar o singură cameră!

La Hotel Continental, singura cameră pe care o poți închiria este de fapt un apartament, iar prețul este enorm pentru două nopți : 2.300 lei.

Cea mai mare mărire de preț la cameră: 72%

Intuind că prețurile au fost umflate artificial datorită  Diskoteka Festival, de curiozitate, am căutat prețurile și în weekendul viitor, adică între 7 și 9 iunie 2019. Am găsit 24 de hoteluri de 3* și prețurile sunt simțitor mai mic, Hotel Del Corso vinde camera la 982 lei, prețul pentru acest weekend fiind „umflat” cu numai puțîn de 46%. O creștere de 18% am găsit în acest weekend și la Tresor Le Palais, unde weekendul viitor o cameră costă 1.296 lei, față de 1.550 lei în acest weekend. Pe podium la mărirea de preț sunt în acest weekend  sunt însă cei de la NH Hotel, unde weekendul viitor puteți găsi o cameră la doar 843 lei ( față de 1.450 în acest weekend – mărire de 72%) . O mărire de 28% în plus la buzunarul clienților o fac la prețul camerei și cei de la Royal Plaza Hotel ( de la 700 lei la 900 lei)

Singurii care și-au mărit prețul cu un procent sub 10% sunt cei de la Hotel Exclusiv, unde o cameră pe weekendul viitor costă 729 lei ( față de 790 în acest weekend). Desigur, pe weekendul viitor gradul de ocupare este de 93%, fiind disponibile locuri de cazare în 24 de unități hoteliere de 3, 4 și 5 stele.

Bineînteles, alternative mult mai ieftine pot fi găsite pe AirBnb.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,

    Va recomandam un update la economia de piata, eventual un studiu de piata si la Cluj in timpul Untold sau Bucuresti in acceasi perioada in care se organizeaza Festivalul George Enescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.