580.000 de salariaţi din România aveau la finalul lunii decembrie 2018 venituri brute de peste 8.000 de lei pe lună, respectiv 4.700 de lei net pe lună (1.000 de euro), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Ministerul Muncii. În urmă cu cinci ani, numărul angajaţilor care câştigau echiva­lentul a 1.000 de euro net pe lună era de două ori mai mic, de sub 272.000 de persoane (care câştigau peste 6.000 de lei brut, când contribuţiile angajatorului nu erau trecute în sarcina angajatului).

„Investiţiile în producţie, în special făcute de industria auto, sunt acum dublate de investiţii în centre de servicii pe zona de logistică, servicii financiare şi IT, iar noile clădiri de birouri care se tot ridică sunt pline de angajaţi care câştigă peste 1.000 de euro net pe lună. Creşteri salariale prea mari nu au fost în mediul privat, dar faptul că a crescut numărul de angajaţi în sectorul IT şi în centrele de servicii reprezintă o explicaţie a numărului mai mare de angajaţi cu salarii de peste 1.000 de euro“, a explicat Cristian Huzău, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Gi Group România, care are aproximativ 2.500 de angajaţi.

sursa foto : zf.ro

La finalul lunii decembrie 2018, efectivul de salariaţi cu venituri nete de peste 1.000 de euro pe lună din România reprezenta 11% din numărul total de contracte de muncă pentru care se plăteau contribuţii sociale (de 5,15 milioane de contracte). În 2014, salariaţii cu venituri de peste 1.000 de euro net pe lună reprezentau doar 5,8% din total, mai arată statisticile. Care este profilul angajatului cu un salariu care a sărit de pragul de 1.000 de euro net?

Sursa: zf.ro

Articolul precedentProducătorii români de vin și-au adus băuturile în Timișoara pentru degustare. Ce vinuri sunt propuse timișorenilor în 2019?
Articolul următorDe la „Broască” la Trabby, mașinile de epocă au fost prezente în Piața Unirii din Timișoara. Ce alte modele de mașini de epocă au admirat timișorenii ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.