Sport Local Toate scenariile prin care România se califică mai departe la Euro 2024....

Toate scenariile prin care România se califică mai departe la Euro 2024. Stadionul din Frankfurt e „teritoriu românesc” (foto)

Astăzi de la ora 19:00 România întâlnește Slovacia în ultimul meci din faza grupelor de calificare din cadrul Campionatului European de Fotbal Euro 2024. În paralel, Belgia întâlnește Ucraina de la aceiași oră. Toate cele trei echipele din grupa noastră de calificare au câte trei puncte, însemnând că fiecare au câte o victorie și o înfrângere : noi am învins Ucraina cu 3-0 într-un supermeci, dar am luat bătaie de la Belgia cu 2-0. Slovacia a învins cu 1-0 Belgia dar a fost învinsă de Ucraina cu 2-1. Desigur datorită golaverajului, suntem pe primul loc din grupa, dar absolut toate echipele au șanse reale de calificare mai departe de faza grupelor.

Victoria sau egalul de aduce calificarea

Fie că batem Slovacia, fie că facem egal, suntem calificați mai departe cu 4 sau 6 puncte. Cu o victorie putem câstiga și grupa de calificare și să mergem mai departe de pe primul loc. Cel mai simplu calcul, iar naționala României este capabilă azi de o victorie.

Calculele se complică în cazul unei înfrângeri în față Slovaciei. Atunci România va depinde de rezultatul meciului dintre Belgia și Ucraina. Dacă pierdem cu Slovacia, iar Belgia învinge pe Ucraina, vom fi pe locul 3 în grupă. Patru din cele 6 echipe de pe locul 3 din grupe vor merge mai departe; asta înseamnă că trebuie să fim mai buni decât două echipe dintre celelalte de pe locurile 3. Câtă vreme nu pierdem la vreo 3 goluri diferență cu Slovacia, vom fi nu doar în fața Croației, ci și a Ungariei între echipele de pe locul 3 al grupelor și deci calificați mai departe – dar doar in cazul in care Belgia invinge Ucraina.

Asa cum ne-au obisnuit tricolorii, si stadionul pe care se joaca meciul de azi cu Slovacia este colorat in galben.

Suntem peste tot acasa! HAI ROMÂNIA!

Foto: Liviu Gherman

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.