Jovială, explozivă, vulcanică, onestă, implicată, sufletistă, perfecționistă şi…emoționată până la lacrimi! Cine se îndoia de sensibilitatea Mariei Grapini, căci rar ti-e dat să-i poți ”fura”astfel de stări, in public, a avut, în sfănta zi de sâmbătă, ocazia să se convingă! De Sfinții Constantin şi Elena, deloc întâmplător, dimpotrivă!, europarlamentarul, recunoscut pentru opiniile-i tăioase şi directe, şi-a arătat…sufletul până la urmă! grapini carteCu o emoție sinceră în glas, în întreaga atitudine, de altfel, înconjurată de familie şi prieteni, Maria Grapini a lansat în sala Filarmonicii Banatul, în memoria mamei, Elena, cartea “Viața este ce laşi in urmă”, carte-viață într-un cuvânt. Împărtăşirea experienței, o posibilitate in plus pentru formarea profesională a celor mai tineri ca noi, acesta este crezul autoarei, acesta este firul roşu al cărții lansate la Timişoara, oraş casă pentru Maria Grapini si familie.
Prezența în sală a surorii mamei, a fiului şi familiei, a soțului, a nepotului, a numeroşilor oameni de artă şi suflet, a tinerilor, atmosfera intimă instalată în foaierul Filarmonicii, vorbele alese adresate de invitați, toate au făcut din lansarea de carte o întâlnire emoționantă, sinceră şi caldă!

Au vorbit Veronica Balaş, scriitor, Adrian Marius Sabău, pictor, Lia Lungu, solista de muzică populară, și au punctat, pe rând, momente ale existenței unui om care şi-a purtat viața pe…podium. Invitați la masa confesiunii, părtaşi la ea – după cum spunea Veronica Balaş – oaspeții Mariei Grapini au “semnat” un contract cu timpul, prețios, bine drămuit, deloc risipit, al celei pentru care el reprezintă totul. Viața este, fără doar şi poate, ceea ce laşi în urmă, Maria Grapini are, cu siguranță, tomuri de viitoare cărți!

Lansarea de carte, desfăşurată sub patronajul Asociației Pro Filarmonia şi al Asociației FOA din Lugoj, a continuat cu un spectacol inedit, oferit de copii şi tineri talentați, laureați ai concursurilor naționale şi internaționale, numit “Din suflet de artist”. În cadrul spectacolului, creațiile micilor artişti ai Şcolii de Artă din Lugoj au fost licitate, banii colectați urmând să ajungă în şcoala lor care necesită investiții majore.

A fost o după amiază încărcată de frumos, a fost un moment pe care oaspeții, aşa cum au precizat, îl vor ține minte. Cât despre Maria Grapini…fotografiile fac mai mult decât o mie de cuvinte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.