Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, anunță Palatul Buckingham, scrie BBC. Nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit unei declarații a palatului, regele a început luni „tratamentele regulate”.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”.

El își va amâna angajamentele publice și este de așteptat ca alți membri de rang înalt ai familiei regale să ajute pentru a-l înlocui în timpul tratamentului său. Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Deși își va întrerupe evenimentele publice, regele, în vârstă de 75 de ani, își va continua rolul constituțional de șef de stat. Regele Charles al III-lea a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulțimea. Charles al III-lea a fost supus unei intervenții la prostată la un spital privat din Londra în urmă cu mai bine de o săptămână.

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostată, cu scopul de a încuraja mai mulți bărbați să își facă controale la prostată, a declarat atunci palatul.

Se spune că a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conștientizare cu privire la această problemă, site-ul NHS raportând o creștere a numărului de probleme legate de afecțiunile prostatei.

Declarația integrală a Palatului Buckingham privitoare la situația medicala a regelui Charles

„În timpul recentei intervenții spitalicești a regelui pentru mărirea benignă a prostatei, a fost observată o cauză separată de îngrijorare. Testele de diagnosticare ulterioare au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice.

Pe parcursul acestei perioade, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei. Regele este recunoscător echipei sale medicale pentru intervenția rapidă, care a fost posibilă datorită intervenției sale recente în spital.

El rămâne pe deplin pozitiv în ceea ce privește tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la toate funcțiile publice cât mai curând posibil.

Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.