Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri seară, că, potrivit datelor pe care le are de la mediul de afaceri, în România este un deficit de 800.000 – 1 milion de locuri de muncă, iar cele mai mari cereri sunt în domeniul serviciilor, HoReCa, agricultură sau construcţii.

Ministrul a participat la o emisiune la postul tv Antena 3 miercuri seară, unde a fost întrebat de moderator care este deficitul de forţă de muncă în România, Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat: ”Din ceea ce declară mediul de afaceri, este undeva la 800.000 – 1 milion de locuri de muncă ce ar trebui să fie ocupate. Cele declarate oficial sunt mult mai puţine”.

Întrebat, de asemenea, în ce zone sunt cele mai mari cereri, Budăi a explicat că în diferite domenii există solicitări. ”Servicii, HoReCa, acum prin închiderea capacităţilor de producere în Ucraina, cablaje, CIP-uri şi ce se mai lucrează prin Ucraina, construcţii, agricultură”, a declarat Budăi.

Notă: În contradicție cu declarațiile ministrului și conform datelor Institutului Național de Statistică și Evaluare, publicate chiar pe site-ul Ministerului Muncii, România are peste 340.000 de șomeri în acte la sfărșitul anului 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.