Încă un pas pentru construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest (cunoscută și sub numele de Centura de Vest a Timișoarei), anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. O veste bună pentru timișoreni, care, daca lucrurile se miscă rapid, ar putea avea o centură completă a orașului pănă la 1 ianuarie 2027. Mai sunt patru pași până la începerea execuției lucrării : avizarea de către ANAP (ținând cont de componența guvernului PSD-PNL probabil va fi avizată într-un timp relativ scurt de câteva săptămâni), licitația propriu-zisă, care ar putea fi încheiată în trei luni cu pasul trei, desemnarea câștigătorului. Dacă nu vor fi contestații, pasul al patrulea ar putea fi darea ordinului de începere a lucrărilor – moment în care câștigătorul licitației ar intra în teren cu faza de proiectare și execuție.

„Am transmis astăzi la ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice n.r.), spre validare, documentația necesară lansării licitației pentru proiectarea și construcția Variantei Ocolitoare Timișoara Vest” spune ministrul Grindeanu.

Centura de Vest va fi gata în 30 de luni

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru finalizarea lucrărilor, spune Sorin Grindeanu.

În lungime de aproximativ 14 km, Centura de Vest a Timișoarei va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia județului Timiș, cât și pentru cea a municipiului Timișoara, precizează ministrul. Centura de Vest va face legătura între Centura de Nord și Centura de Sud, dar prin finalizarea ei se va ajunge mai repede și pe viitoarea Autostrada A10 Timișoara – Belgrad.

După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțul de Participare aferent contractului pentru execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor, spune Sorin Grindeanu.

Foto copertă are rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.