Problemele din Sânandrei sunt vechi, dar pământul comunei pare a fi o sursă inepuizabilă de venituri și afaceri pentru primarii comunei. Dacă acum un deceniu și jumătate, Sânandrei se confrunta cu pământurile lui Mann, azi primarul liberal Claudiu Coman încearcă să le vândă pentru a face rost de bani pentru funcționarea primăriei, după ce în ultimii ani a fost un primar „mâna largă” pentru prieteni și partid. Cel puțin asta afirmă consilierul local Liviu Gherman, care îl acuză pe primar de proasta gestionare a intereselor comunei și lipsa de viziune.

În ultimii ani, afacerile bulgărești par tot mai frecvente în primăria condusă de traseistul politic Claudiu Coman. Prima dată a apărut scandalul unui schimb de terenuri, primarul Coman voia să dea unu prieten apropiat 24.000mp de pământ în comună, la schimb 1:1 cu o suprafață agricolă aflată la kilometri distanță de comună, și de o valoare de aproape 20 de ori mai mică. Apoi, a încercat de două ori să treacă prin Consiliul Local Sânandrei vinderea unui teren la o valoare de 50 de ori mai mică decât valoarea de piață către firma fiicei unei consiliere locale. Asta deși terenul era dat în concesiune unei firme ce a falimentat. Ca să nu mai vorbim de faptul că a vândut la un pret subevaluat grâdinița din localitate unei angajate din Primăria Sânandrei.

Claudiu Coman a adus Primăria Sânandrei în pragul falimentului

Azi, consilierul Liviu Gherman aduce în discuție problema falimentului administrației locale din Sânandrei, care a rămas în lipsă de bani în urma risipei făcute. Ba mai mult, consilierul îl acuză pe primar de faptul că nu îl interesează viitorul comunei, făcând o comparație cu regele Ludovic al XVI-lea al Franței, Regele Soare, care a spus celebrele cuvinte „după minte, potopul”.

„Claudiu Coman, primarul Sânandreiului, vinde tot ce a mai rămas din această comună. La fel ca Ludovic al XVI-lea, Coman vrea ca după el să vină potopul. Ceasul rău și promisiunile frumoase au făcut ca Sânandrei să aibă la conducere doar primari ahtiați după cașcaval, care și-au dorit să vândă comuna bucată cu bucată, fără a le mai păsa de viitorul copiilor noștri. În loc să fie un bun administrator și să gestioneze comuna pentru binele cetățenilor, Claudiu Coman alege varianta falimentului.

Pentru că a rămas fără bani la bugetul local, bani ce i-a băgat în buzunarul clientelei politice din cercul restrâns al firmelor de prieteni și de partid, Claudiu Coman pune presiune pe consilierii locali să voteze vânzarea prin scoatere la licitație a mai multor terenuri intravilane și extravilane din comuna noastră, pentru a putea susține Primăria cu toate cheltuieliile până la finalul acestui an. Asta după ce a cheltuit fără nicio problemă milioane după milioane pe lucruri inutile sau servicii suprataxate.” spune Liviu Gherman într-o postare online.

Presiuni făcute de primarul Coman asupra consilierilor locali din Sânandrei

Liviu Gherman menționează și disperarea primarului penelist (fost pesedist) Claudiu Coman, care este dispus să amenințe și șantajeze consilierii locali pentru a-i vota propunerile în CL Sânandrei. „Metoda a funcționat probabil în trecut, iar intimidarea consilierilor locali prin angajații primăriei și prin alte instituții cu care primarul este asociat politic a fost un mijloc de constrângere eficient.

Dar azi, în România sătulă de corupție și corupți, sper să nu mai funcționeze! Sergiu Nicolescu și Constantin Cotimanis rezumau într-un film celebru situația de azi : „trăim într-o lume fără onoare și fără limite morale! Cum aș putea fi fericit? (..) Vorbiți de clasa noastră politică poate? Ea confirmă că am ajuns o țară plină de secături. O țară minoră căzută la examenul de capacitate în fața Europei! Aici ne-au aduș politicienii ordinari, hoții improvizați azi în moraliști. (..) țara trebuia să ajungă aici, târâtă pe marginea prăpastiei de unii conducători care sunt hoți la drumul mare!” Câtă dreptate avea!” spune Gherman, afirmând apoi că se va opune propunerilor de vânzare a pământurilor comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.