Se pare că locuitorii din Sânandrei nu prea au parte de primari care să țină la comună și la banii comunei, iar afacerile, scandalurile și micile întelegeri domină scena politică din comuna de la marginea Timișoarei. După scandalurile cu pământurile date aproape de gratis investitorului Mann, scandaluri care ajunse în justiție au fost corectate prin dosare destul de grele, se pare că administratia condusă de liberalul-pesedist sau pesedistul-liberal Claudiu Coman, este și ea implicată în noi scandaluri și afaceri cu pământ. Mâine, spune consilierul Liviu Gherman, pe ordinea suplimentară va fi introdus un nou proiect de vânzare la super-preț a 2,5 hectare de pământ intravilan – toată afacerea fiind în beneficiul fiicei unei consiliere USR din Sânandrei. Ce spune consilierul local, despre proiectul pregătit să fie introdus mâine în regim de urgență, pe ordinea de zi suplimentară:

„Dragii mei, mă știți majoritatea, sunt născut și crescut aici în Sânandrei.
În 2020 am preluat mandatul de consilier cu promisiunea că voi încerca prin toate puterile mele să împiedic delapidarea și furtul din banii publici ai comunei. Am făcut tot ce am putut să împiedic atât afacerile cu terenuri în defavoarea noastră, a celor care trăim în Sânandrei cât și să promovez proiecte care, cred eu, sunt în interesul comunei noastre: o școală nouă, o grădiniță și un cămin pentru bătrâni.

Ei bine, în vară va atrăgeam atenția asupra unei alte „afaceri” pusă la punct de primarul Coman și fiica consilierei USR Rodica Gurtler – vânzarea unui teren în satul Covaci la doar doi euro per metru pătrat, asta în timp ce în sat prețul de vânzare este de peste 50 euro per metru pătrat. Terenul are circa 25.000 metri pătrați, care înmulțiți cu 48 de euro (diferența dintre prețul de vânzare normal și prețul preferențial oferit de primarul Coman și gașca lui pluripartinică) aduce o pagubă de peste un milion de euro în bugetul comunei” încheie Gherman prima parte a unei postari online.

Totodată, consilierul local Liviu Gherman crede că din banii obținuți din vânzarea la prețul pieței, comuna Sânandrei și locuitorii ei ar putea

  • racorda 500 de case la rețeaua de canalizare
  • ridica o grădiniță și un cămin pentru bătrâni
  • face două parcuri și dota cu materiale patru școli, să aibe copiii nostri internet și laboratoare moderne
  • face un dispensar public și am putea să-l și dotăm din banii respectivi
  • înființa un post de poliție locală și am avea bani pentru a dota postul respectiv cu materiale și mașini. Ba chiar să plătim și câteva salarii polițiștilor locali

După prezentarea lucrurilor care ar putea fi făcute, consilierul local spune pe scurt și povestea terenului respectiv (video mai jos):

„Și acum povestea smenului pregătit de primarul Coman și consilierii locali care îl susțin. În anii 2000 s-a dat în concesiune pentru exploatare terenul de la Covaci, cu titlu de luciu de apă, unei firme care între timp a dat faliment. Deși, după pronunțarea deciziei de faliment, terenul respectiv ar fi trebuit să se întoarcă în patrimoniul comunei noastre, printr-un „miracol” cum numai al nostru primar poate înfăptui în defavoarea Sânandreiului bineînțeles, terenul a ajuns la o persoană fizică, fiica consilierei USR din Sânandrei, Rodica Gurtler. Ei bine, balta a fost astupată cu pământ în așa fel încât acum este numai bună pentru a fi oferit, dacă comuna Sânandrei îl va vinde fiicei consilierei USR Rodica Gurtler, ca teren imobiliar. Ba chiar aș spune că prețul terenului va saltă peste 75 de euro per metru pătrat pentru că în vecinătate tocmai se construiește un superansamblu rezidențial de lux, La Vilette.

Mâine, deși nu necesită nicio urgență și proiectul a căzut ultima oară la vot, primarul Claudiu Coman va pune pe ordinea de zi suplimentară, mișelește, noul proiect de înstrăinare, proiect prin care comuna noastră va pierde cel puțin un milion de euro. Prin cărdășia aleșilor PNL și USR, mai ales a celor din USR, țînând cont că Rodica Gurtler, consilier local în Sânandrei, mama persoanei care vrea să cumpere proiectul este direct interesată că „achiziția” fiicei să decurgă fără probleme. Cum era zicala USR-ului, fără penali și corupți în funcții publice ? Ce glumă bună …

Dragii mei, eu am depus contestații privind acest proiect, care pute a corupție, la toate organele abilitate : DNA, Prefectură, DGA. Din păcate, știm cu toții cum funcționează mafia în România și cum o mâna spală pe alta – iar în cazul de față ne fură pe toți, cei care trăim aici în Sânandrei. Pe față!

Fac apel la colegii consilieri să nu voteze mâine proiectul privind vânzarea bălții din Covaci fiicei consilierei Gurtler – haideți să fim cinstiți cu noi și să oferim un viitor pe care îl merită copiii noștri și de ce nu , să oferim servicii mai de calitate comunei în care trăim. Prin lucrări de modernizare, prin construcții noi care să reflecte starea bună, financiară, în care se află azi comuna. Haideți să nu furăm viitorul nostru votând inconștient proiectele unui primar care își vede doar interesul propriu și interesul grupului organizat!

Vreau un Sânandrei curat pentru mine dar și pentru copiii mei! Un Sânandrei ca afară, pentru că îl merităm și noi, și copiii noștri.” spune Liviu Gherman, consilier local în Sânandrei.

În vară am scris despre acest proiect al edilului din Sânandrei chiar am și ridicat drona peste teren – după cum se poate vedea din imagini, balta a fost acoperită în mare parte de pământ. În planul departat se vede și noul ansamblu rezidențial La Vilette menționat de Gherman în postare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.