Comuna Variaș este pregătită pentru noul an școlar care începe azi. Atât părinții cât și profesorii așteaptă cu nerabdare primul clopoțel. Localitatea de aproximativ 6.000 de locuitori îi așteaptă pe preșcolari la cele patru grădinițe din comună, trei cu program normal – cea din Gelu ți Sânpetru Mic – și una cu program prelungit, cea din satul care este și reședința comunei Variaș.

Comuna Variaș, aflată la aproximativ 40 de kilometri de Timișoara are și două școli gimnaziale, una din localitatea Gelu și cealaltă în Variaș. Pe raza întregii comune sunt școlarizați 700 elevi și preșcolari. Există câte trei rânduri de clase, atât la ciclul primar, cât și la cel gimnazial. Numărul de cadre didactice este de 44, marea lor majoritate fiind localnici, iar 80% sunt titularii școlii. La nivelul școlii există comisii metodice ale educatorilor, ale învățătorilor, de științe reale, de științe umane , comisia de asigurare a calității și comisia diriginților, toate cu o activitate intensă și avaâd ca principal obiectiv creșterea calității actului educațional.

Nicolae Birău : vreau să ne vedem cu toții la festivitatea de premiere de la sfârșitul anului școlar

„Astăzi începe un nou ciclu școlar la sfârșitul căruia vom avea, sper, o nouă generație de tineri educați, pregătiți să ducă Variașul spre ziua de mâine și spre un viitor frumos, așa cum visăm noi, părinții și bunicii lor azi pentru ei. Le urezi tuturor celor care încep azi școala sau grădinița un ciclu plin de lecții frumoase și utile și le cer să nu abandoneze școala până în ultima zi. Omul modern, contemporan trebuie să aibe în spate o bază educațională solidă și atât de necesară societății de azi. Spor în noul an și să ne vedem cu bine la festivitatea de premiere de la sfârșitul anului școlar” transmite Nicolae Birău printr-un mesaj online celor mici.

Totodată, primarul localității se arată încrezător în calitatea actului educațional din comună și îi îndeamnă pe locuitori să aibe la rândul lor încredere în procesul de învățământ și calitatea acestuia. Mai multe informații privind sistemul de învâțământ din Variaș puteți găsi pe www.scoalavarias.ro. Festivitatea de deschidere a noului an școlar începe azi la ora 9 la Școala Gimnazială din Variaș și la ora 10:00 la Școala Gimnazială din Gelu, sat aparținând comunei Variaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.