Anunțată în urmă cu câteva luni de deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis, legea scoaterii jocurilor de noroc în afara localităților a făcut ieri un pas, fiind aprobată de Senatul României. Urmează supunerea dezbaterii și votului în Camera Deputaților, condusă chiar de Alfred Simonis, votat zilele trecute președinte al Camerei iar apoi legea va merge la Cotroceni, la președintele Klaus Iohannis care are la dispoziție 30 de zile pentru a o promulga sau a o întoarce în Parlament pentru dezbatere. În cazul în care legea nu va fi promulgată de președintele României, după întoarcerea ei în Parlament și trecerea de cele două camere, legea va fi publicată direct, nemaiavând nevoie de avizul președintelui Iohannis.

Suntem cu un pas mai aproape de o realizare importantă – scoaterea păcănelelor din localități, spune Alfred Simonis, șeful Camerei Deputaților. „Legea pe care am inițiat-o a trecut de Senat, primind un vot pozitiv în unanimitate, semn că toată lumea înțelege gravitatea situației. De asemenea, se pedepsește cu o amendă între 100.000 și 200.000 de lei accesul minorilor în incinta sălilor de jocuri, în primă fază, a doua abatere fiind pedepsită cu suspendare licenței, iar a treia duce la anularea acesteia.

Mai avem de făcut doi pași, votul în Camera Deputaților și promulgarea legii de către Președintele României și vă asigur că ne vom mobiliza pentru a duce la bun sfârșit acest demers” încheie Simonis o postare pe Facebook.

Recent Marcel Ciolacu, prim-ministru și președinte al PSD, a anunțat urgentarea aprobării legii păcănelelor ca obiectiv al guvernării PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.