Planurile administrației locale de a îmbunătăți orașul par a fi date peste cap, firmele de casă câștigătoare de proiecte pe bandă rulantă … uită să și livreze serviciile cumpărate de PMT. Este și cazul celebrei „Magistrale Verzi” un proiect cu care administrația actuală a Timișoarei s-a lăudat aproape doi ani, însă acum, când ar fi timpul livrării, nu se mai aude absolut nimic. Situația proiectului este readusă în discuția publică de Roxana Iliescu, probabil cel mai incomod politician local pentru administrația condusă de Dominic Frtiz.

„Vă mai amintiți de mirobolantul proiect “Magistrala Verde”, despre care primarul Fritz ne spunea în octombrie anul trecut că nu-i un experiment ci “cel mai ambițios și vizionar proiect de regândire a modului în care ne deplasăm în oraș”? Ei bine, proiectul ăsta într-atât de ambițios și vizionar trebuia să-l vedem măcar pe hârtie acum în august, dar ce să vezi, ghinion, mai trebuie să așteptam…Cât? Nu se știe și vă explic imediat de ce…” spune Roxana Iliescu într-o postare pe Facebook.

Roxana Iliescu enunță diferitele faze prin care a trecut proiectul Magistralei Verzi.

„Contractul pentru serviciile de proiectare (faza DALI și Proiect Tehnic), plus asistență tehnică din partea proiectantului în valoare de 986.990 lei, fără TVA, a fost semnat în 3 octombrie 2022. Ordinul de începere a fost dat în 17 octombrie 2022, durata de execuție a documentației fiind de 10 luni de la această dată.Prin urmare, acum în august se împlinea termenul contractual privind predarea documentației/ avize.

Contrar celor stipulate în contract însă, în loc de DALI + PT și avizele aferente conform Certificatului de Urbanism, avem în schimb o sistare a acestui contract.” spune Roxana Iliescu.

Ce spunea Dominic Fritz în noiembrie 2022 despre Magistrala Verde

În luna noiembrie a anului trecut, la o lună de la darea ordinului de începere a proiectului, primarul Dominic Fritz cerea timișorenilor să se exprime și să ajute firma câștigătoare la elaborarea proiectului Magistralei Verzi. „5 minute durează completarea chestionarului în care ne spuneți care sunt problemele de mobilitate de care vă loviți pe traseul viitoarei Magistrale Verzi, din Șagului până la Piața Mocioni/Sinaia. Care este calitatea drumurilor, pistelor, trotuarelor, trecerilor de pietoni, cum vedeți atractivitatea spațiului public și ce probleme întâmpinați zilnic pe aceste bulevarde.” spunea în noiembrie 2022 Dominic Fritz

„„Este al doilea proiect major – după cel al regenerării zonei Traian – în care pornim consultarea și dialogul cu timișorenii încă din faza de design” continua primarul acum aproape un an.

Din informațiile pe care le-a primit Roxana Iliescu, la solicitarea proiectantului, încă din martie anul curent, Primăria Timișoara  a sistat pur și simplu executarea contractului. „Ce mi se pare scandalos este faptul că sistarea nu ar opera până la o anumită dată, ci  până la obținerea avizelor de către proiectant, în condițiile în care în contract s-a prevăzut termenul de 10 luni pentru elaborare DALI+PT și obținere avize!
Știți vorba aia, pentru unii mumă, pentru alții ciumă?! În cazul ăsta nu o să-l auzim pe primar lăudându-se că aplică penalități de întârziere… Au rezolvat-o, “să fie bine că să nu fie rău”… pentru proiectant, desigur!” încheie consilierul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.