Centura Timișoara Sud are șanse să fie terminată în următoarele luni spune Sorin Grindeanu. Astăzi a fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor, lăsate la stadiul de 58% de antreprenorul italian Tirrena Scavi.Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost semnat astăzi contractul pentru finalizarea lucrărilor la Varianta Ocolitoare Timișoara Sud! Constructorul român are la dispoziție 383,84 milioane de lei (fără TVA) și 12 luni pentru finalizarea lucrărilor. Construcția celor aproximativ 25 de km ai Variantei Ocolitoare Timișoara Sud este finanțată prin Programul Transport (PT 2021–2027). La data rezilierii contractului anterior (în decembrie 2022), semnat cu un constructor italian, progresul fizic al lucrărilor era de 58,26%”. spune Sorin Grindeanu într-o postare online.

Când va fi terminată Centura Sud?

Inițial, contractul semnat de antreprenorul italian în 2018, prevedea terminarea lucrărilor în martie 2022. Tirrena Scavi a început bine lucrările dar ulterior a preferat să abandoneze lucrările și șă lase întreaga lucrare de izbeliște. Sorin Grindeanu a ales să rezilieze contractul în decembrie 2022, la peste 8 luni după data la care trebuiau finalizate lucrările la centura sud.

Ministrul Grindeanu nu anunță termenul de finalizare în postarea făcută. Din declarațiile anterioare acesta a pronunțat ca termen de finalizare începutul anului 2024. Lucrările au fost câștigate de UMB, una din cele mai eficiente firme de construcții din România. Constructorii din Bacău au reușit să dea în folosință înainte de termen bucăți de autostradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.