România a ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen după ce Austria și Olanda au votat joi la Consiliul JAI de la Bruxelles împotriva aderării Bulgariei și României la acest spațiu. Austria a anunțat oficial, prin vocea ministrului său de Interne, că se opune aderării României și Bulgariei. Olanda a votat la pachet pentru respingerea României și Bulgariei, deși susținea România, dar decuplarea celor două țări s-a dovedit imposibilă.

Partidul Cancelarului Nehammer, măcinat de acuzații de delapidare de bani și corupție a votat, fără nicio justificare reală, împotriva intrării României în spațiul Schengen. Legendara corectitudine germană este aruncată în praf și umplută de noroi de  politicienii corupți austrieci, care nu au reușit nici măcar să aducă un argument justificativ pentru atitudinea lor antieuropeană și pro-rusă. De fapt, de-a lungul ultimilor ani, prietenia ruso-austriacă și-a spus cuvântul în chestiuni importante ale Europei, cea de azi fiind probabil cel mai elocvent exemplu în care influența rusă dictează în „statul democratic” austriac.

Mulți politicieni români și oameni de afaceri și-au arătat dezgustul față de Austria după aflarea votului, aceștia îndemnând boicotarea companiilor austriece în România. Principalele companii sunt benzinăriile OMV și Petrom, dar și BCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.