Administrația locală consideră că soluția pentru rezolvarea problemei lipsei parcărilor din Timișoara este construirea de parcări supraterane, de aceea, în această direcție au dezvolatat trei proiecte care urmează a fi realizate din banii proprii, de către Timpark.

În momentul de față se caută proiectant pentru unul dintre proiecte care prevede construirea unei parcări supraterane cu 300 de locuri pentru zona Calea Buziașului.

Potrivit viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, parcările vor fi dotate cu sisteme digitale de plată, fiind totodată posibilă și vizualizarea numărului de locuri libere de parcare.

„Construim parcări supraterane și la nivel pentru oraș – un nou proiect pentru zona Buziașului a intrat în licitație. Căutăm proiectant pentru realizarea unei parcări supraterane de 300 de locuri care va deservi zona industrială Buziașului, precum și viitorul stadion. Ea va completa parcarea existentă și, odată gata, va fi operată de Timpark cu un sistem digital de plată. Scopul este ca șoferii să știe câte locuri sunt libere când merg să parcheze. Aceasta nu este singura parcare multietajată pe care vrem să o construim.

Avem încă trei proiecte în lucru în următoarele zone pentru cartierul Dacia (în proiectare – actualizare SF, zona Gara de Nord (în licitație pentru proiectare – faza SF) și unul lângă Spitalul de Copii (în proiectare – faza SF). Anul acesta am amenajat aproximativ 500 de noi locuri de parcare în oraș. În plus, schimbările de anul trecut ne permit să folosim banii din parcări pentru parcări. Firmele interesate își pot depune ofertele la https://www.e-licitatie.ro/…/simplifi…/v2/view/100175381

Valoarea estimată a contractului pentru servicii de proiectare este de 236 de mii de lei (TVA inclus).”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.