La doi ani de la preluarea primului mandat de primar al Timișoarei, Dominic Fritz își anunță deja candidatura la alegerile locale din 2024.

Anunțul candidaturii a fost făcut miercuri seara în cadrul evenimentului organizat de USR, eveniment la care au luat parte sute de oameni printre care de la consilieri locali sau județeni, la șefi de diverse structuri.

De la eveniment nu putea lipsi însă președintele USR, Cătălin Drulă, care și de această dată și-a arătat încrederea și susținerea pentru actualul primar.

„Fără o echipă în spate, rămâi o carcasă goală și nu ai rezultate, iar Dominic a reușit să facă ceea ce a făcut alături de o echipă. Sunt doi ani de administrație USR în Timișoara. Sunt foarte multe proiecte, natura acestor mandate de primar este că cele mai multe roade sunt culese în anul trei, chiar anul patru, când ajung la maturitate proiectele, de multe ori în următorul mandat. Am încredere că așa cum este acum echipa sa, au acea putere să înscrie Timișoara pe un curs de dezvoltare modern. Este greu, sunt și obstacole la început, îți iau un timp, dar lucrurile intră într-o normalitate. Este important să construim încrederea. Da, noi nu suntem perfecți, nu este vorba de îngeri de-o parte și de demoni de cealaltă parte, dar este vorba de un mod dominant de a face politică prin corupție versus un mod dominant de a face politică cu onestitate. Ce vedem astăzi este un bilanț de etapă, dar gândirea este cea a unui program de dezvoltare pe zece ani. Abia aștept să văd cum va arăta Timișoara și după următorii doi ani”, a afirmat Cătălin Drulă.

Edilul a susținut în cadrul întâlnirii, un discurs de aproximativ o oră, pe parcursul cărui a prezentat și realizările din cei doi ani de mandat. Acesta a explicat cum s-au desfășurat primii doi ani de mandat.

„Au fost doi ani de luptă, dar doi ani în care am putut să dovedim că este posibil să schimbăm regulile jocului. Să avem o administrație deschisă, să pornim pe un drum de digitalizare și transparentizare, să tratăm toți cetățenii la fel, să nu mai existe tot felul de privilegiați în oraș, dar mai ales să investim în viitorul orașului, să investim în calitatea vieții. Am avut anul trecut și anul acesta cele mai mari absorbții de fonduri europene, am avut cele mai mari sume de investiții în oraș și e clar că marea parte a misiunii noastre este în fața noastră, nu în spatele nostru.”, a transmis edilul Timișoarei.

În continuarea discursului, primarul a răspuns și întrebării care cu siguranță se afla pe buzele multora dintre timișoreni: Va mai fi pe lista candidaților și la alegerile din 2024? Răspunsul oferit de actualul primar a fost unul afirmativ: „Bineînțeles că o să candidez în 2024.”

„Este nevoie de noi toți, dragi prieteni, să ducem mai departe această misiune. Abia am început și de aceea nu o să surprindă pe nimeni dacă spun: bineînțeles că o să candidez în 2024 și bineînțeles că o să câștigăm din nou aceste alegeri. Nu ne lăsăm, ne susținem reciproc și cu încredere și cu ambiție mișcăm Timișoara împreună.” a spus Dominic Fritz.

În momentul de față, prioritatea principală a administrației locale este reprezentată de înlocuirea flotei de transport în comun a Timișoarei.

„Uneori mi-aș fi dorit ca mai mulți să înțeleagă că este vorba despre o luptă pe termen lung, că nicio schimbare în bine nu se face peste noapte și nicio schimbare în bine nu se face fără să muncești, fără să treci prin provocări. Dar eu cred că din ce în ce mai mulți oameni totuși după doi ani își dau seama în ce direcție vrem să ducem orașul, înțeleg că lucrurile, dacă vrem cu adevărat să schimbăm ceva, au nevoie de timp(…)Un lucru strategic e cu siguranță transportul în comun, unde avem trei proiecte mari, pe Bogdăneștilor, Cetății și Stan Vidrighin, unde reabilităm toată infrastructura. Avem avem alte proiecte în lucru, cum este Magistrala Verde, prin care vrem să schimbăm legătura, inclusiv cu transportul în comun, din Șagului spre centru. Înlocuim toată flota STPT și peste 140 de mijloace de transport în comun vor fi schimbate în următorii ani”, a mai declarat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.