Printr-o postare pe Facebook, primarul Timișoarei, Dominic Fritz își exprimă mulțumirea față de modul în care echipa primăriei a acționat în vederea obținerii fondurilor europene necesare pentru realizarea noilor proiecte menite să îmbunătățească viața timișorenilor.

Potrivit acestuia în ultimii doi ani, bugetul local a absorbit fonduri europene în valoare de aproximativ 270 milioane de lei, comparativ cu perioada 2014-2020 când au fost obținute doar 247 de milioane lei.

„În ultimii 2 ani, au intrat în bugetul local mai multe fonduri europene decât în precedenții 7 ani împreună. Mai exact, anul trecut și anul acesta am absorbit 270 de milioane de lei din bani europeni, față de 247 de milioane lei în perioada 2014 – 2020. Bani care au fost cheltuiți pentru îmbunătățirea vieții timișorenilor: spații moderne pentru școli și spitale, pregătim infrastructura pentru anul Capitalei Europene și modernizăm secțiuni majore de infrastructură pentru toți participanții la trafic – pietoni, bicicliști și șoferi.” a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de socializare.

De la începutul mandatului de primar până în prezent au fost depuse 23 de proiecte, dintre acestea, 13 au primit deja aprobare , urmând ca cei 130 milioane de lei obținuți ca finanțare să fie utilizați pentru modernizarea pentru modernizarea școlilor, a spitalelor cât și a infrastructurii necesare unei bune derulării a traficului.

„În același timp ne pregătim pentru viitor. Am depus în acești doi ani, 23 de proiecte pentru finanțare din care 13 sunt deja aprobate, adică deja asigurați încă 130 milioane de lei care urmează să se transforme în săli de clasă confortabile, în saloane de spital moderne, în spații culturale și sociale în cartiere. Mulțumesc echipei din Primărie pentru tot acest efort.

Fondurile europene reprezintă cel mai adesea garanția unor lucrări de calitate bună, monitorizare strictă și aducerea unor schimbări care răspund nevoilor cetățenilor unui oraș modern și european. Mișcăm Timișoara.” a adăugat Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.