Procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată, „în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei Livia Ciobanu, la data faptei șef serviciu în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de luare de mită, în formă continuată (36 de acte materiale)”.

„În perioada mai 2018 – februarie 2021, în calitatea menționată, inculpata Ciobanu Livia ar fi primit de la o persoană cu funcție de conducere la nivelul unei direcții județene pentru agricultură (martor), suma totală de 52.000 de lei și un laptop, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv avizarea alocării de fonduri de care respectiva direcție județeană avea nevoie (cumpărarea de autovehicule noi, stații de lucru de birou, stații de lucru portabile, imprimante, telefoane mobile și servicii de voce și date și alte obiecte de birotică). Suma totală de 52.000 lei ar fi fost primită direct și prin intermediari, banii fiind primiți în numerar și virați într-un cont bancar al unei persoane din familia inculpatei, precum și prin mandat poștal on-line (între 1.500 și 3.000 de lei/lunar)”, au transmis procurorii Direcției Naționale Anticorupție în acordul de recunoaștere a vinovăției.

Livia Ciobanu a declarat expres în prezența avocatului, că recunoaște comiterea faptei pentru care este cercetată, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate.

Aceasta a acceptat și precum forma de executare a pedepsei, respectiv 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Acordul de recunoaștere a vinovăției împreună cu dosarul de urmărire penală care o privește pe inculpată au fost înaintate Tribunalului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.