Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a dat ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Școlii Generale nr. 30, începând cu data de 17 ianuarie. „Această investiție face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației. Timișoara are o lipsă cronică de spații de învățământ preuniversitar și, de aceea, eforturile noastre se concentrează spre construirea de noi clădiri în care să se desfășoară procesul educațional. Lucrările la Școala Generală nr. 30 includ construirea a două noi corpuri de clădire cu 16 săli de clasă, precum și modernizarea școlii”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În cadrul contractului există două tipuri de lucrări: cele de modernizare ale celor 3 corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, corpurile D și E. Extinderile vor suplimenta suprafațele construite cu 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E.

Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Executant: ASOCIEREA SC T.T. & CO SOLARIA GRUP S.R.L.-lider asociere si S.C. EURAS S.R.L.-asociat.

Valoarea contractului este de 17.107.504,71 lei fără TVA. Valoarea totală a proiectului este de 24.832.644.03 lei cu TVA. Durata execuției este de 24 de luni. Proiectul este co-finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020, proiectul aparținând administrației Robu.

Articolul precedentPrimăria Municipiului Timișoara solicită Ministerului Transporturilor șantierul Centurii de Vest
Articolul următorPMT cumpără 500 de coșuri de gunoi cu aproape 754 lei bucata (fără TVA) prin licitație publică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.