Gabriela Petcana, o femeie antreprenor din domeniul turismului, a lansat pe Facebook ieri seară un apel la toți românii, un apel la o solidaritate socială care ar putea scurta criza financiară ce se întrezărește după terminarea pandemiei coronavirus.

Când se va încheia situația de urgență Coronavirus, faceți o faptă bună pentru restul anului 2020. Petreceți-vă vacanța în România, mâncați în restaurante din România. Dormiți în hoteluri din România. Vizitați locurile turistice din România. Cumpărați produse Românești în magazinele Românești. Sprijiniți companiile care au avut dificultăți din cauza lipsei de vânzări. Și cumpărați florile și plantele din florării din cartierul dumneavoastră., nu din hipermarketuri, avem nevoie.” a scris Gabriela Petcana pe contul de social media.

Scurt, concis și extrem de adevărat. După terminarea pandemiei, economia românească va avea nevoie de o investiție serioasă de capital și cine ar putea sprijini economia României decât noi, cei care trăim aici? Statul, așa cum îl știm de 30 de ani încoace, va încerca să ajute, dar probabil nu va putea să o facă mai bine decât noi, dacă vom opta să cheltuim banii de vacanță în România! Datele parțiale de care dispunem în acest moment pentru 2019 arată câ românii au cheltuit anul trecut pe vacanțe în afara țării între 500 de milioane și 1.1 miliarde de euro.

Gabriela Petcana este proprietara agenției de turism Ultramarin din Timișoara, o agenție membră a Asociației Naționale a Turismului din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.