Anunțarea stării de urgență în Serbia a ca făcut peste 75.000 de sârbi aflați la muncă în diferite țări ale Europei să se întoarcă acasă, în ciuda rugăminților și mesajelor tirmise de guvernul și autoritățile sârbe, care le spuneau că este mai bine să nu vină acasă.

Președintele Serbiei, Alexandar Vucici a luat o decizie fără precedent joi seară, anunțând închiderea granițelor Serbiei pentru toți oamenii, inclusiv cetățenii sârbi care vor să între în țară. “Am trecut de cifra 100! Avem în faţă obligaţia ca numărul celor infectaţi cu coronavirus să crească. Vreau să liniştesc populaţia, nu vom avea probleme cu alimentele de bază, nici cu combustibilii. Sătămâna viitoare primim măştile pentru toată populaţia [..] Începând de vineri dimineaţa, de la ora 8.00, toate intrările în Serbia vor fi închise, fie că vorbim de cei care vin cu maşinile, cu trenul sau pe apă. Aşadar, de vineri, în afară de camioanele cu marfă, nimeni nu poate intră pe teritoriul Serbiei”, a anunţat Alxandar Vucici citat de adevărul.ro.

Confruntată cu o situație similară ca România, starea de urgență în Serbia cuprinde și interdicția de a ieși pe stradă între orele 8 seara și 5 dimineața iar nicio persoană peste 65 de ani nu mai poate să își părăsească locuința decăt duminică dimineața pentru a-și face cumpărăturile. Totodată, Serbia oferă un ajutor de 4.000 de dinari (aproximativ 165 lei) pe săptămâna bătrânilor pentru cumpărarea hranei.

În prezent în Serbia sunt înregistrate 103 cazuri de persoane infectate cu coronavirus, numărul crescând cu 14 în ultimele 24 de ore. Nu s-a înregistrat până acum niciun deces provocat de covid19 în Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.