Ora 18:00 este una extrem de importantă în ziua votului. Este ora la care, deși mai sunt încă trei ore în care secțiile de votare rămân deschise, zarurile au tendința de a se întoarce de la orice scurgere de informație. De exemplu, la precedentele alegeri, era ora la care Victor Ponta era viitorul președinte al României, după numărul de voturi exprimate și exit-poll-uri.
Ei bine, la alegerile prezidențiale din 2019 până la ora închiderii urnelor nu există niciun exit-poll în România. Dar ora 18:00 este ora la care un număr important de români și-au exprimat deja votul și opțiunea pentru viitorul președinte al României.

Vă reamintim că în acest prim tur al alegerilor prezidențiale sunt înscriși pe listele de vot nu mai puțîn de 14 candidați la funcția supremă în România. Dar, haideți să vedem și cifrele înregistrate în județul Timiș, România și lume la ora 18:00.

Așadar, în județul Timiș sunt înscrise pe listele de vot 624.774 persoane. În total, la ora 18:00 au votat un număr de 274101 persoane, reprezentând 43,87% din totalul populației înscrise pe liste în județ. Dintre acestea, un număr de 46.338 voturi provin de pe listele speciale și de la urna mobilă.

În România, procentul de prezența la vot este de 42.19% , având o medie pe țară mai mică decât media de prezența la vot în județul Timiș. Județele fruntașe la vot sunt Ilfov, Cluj, Brașov și Sibiu în partea de jos a clasamentului aflându-se Vaslui, Satu Mare și Covasna. În total, pe liste sunt înscrise un număr de 18.217.156 persoane cu drept de vot în România.

În străînătate, din cei peste cinci milioane de români care trăiesc peste graniță, au votat până acum 585.117 în cele 838 de secții de votare deschsie în întreaga lume. Cei mai mulți români care au votat vreodată în străinătate. Cei mai mulți români au votat în secțiile de votare din Londra (Marea Britanie), Chișînău (Moldova) și Bruxelles (Belgia). În clasamentul țărilor care conduc la numărul de votanți pe primul loc se află Italia, cu peste 110.000 de români votanți, urmată de Marea Britanie cu aproape 95.000 de români care au votat până la această  și Germania cu peste 87.000 de votanți.

Până în acest moment, prin corespondență au votat peste 25.000 de persoane.

Articolul precedentDesignerul timișorean Simona Noroc readuce frunza Evei în moda contemporană
Articolul următorAproape 320.000 de oameni au votat în județul Timiș. Prezență record la alegerile prezidențiale, care sunt secțiile de votare cu prezența la vot de 200%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.