Lotul 4 Lugoj-Deva în lungime de 22 de kilometri va fi dat în circulație săptămâna viitoare, a declarat marți ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, aflat într-o vizită pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj – Deva. Despre Lotul 3, construit de spaniolii de la Comsa si care nu a fost receptionat pe motiv că există mai multe probleme de executie, Cuc a spus că a fost transmisă o înștiințare pentru a fi remediate defectele, cu termen de 10 zile. Cuc amenință că altfel contractul va fi reziliat, lotul va fi preluat de către Compania de Drumuri și va fi deschis până la finalul lunii.

„Lotul 4, după cum știți, este finalizat, s-a făcut recepția și ce este cel mai important, săptămâna viitoare, cel târziu marți, va fi dat în trafic. Antreprenorul spaniol a primit în cursul zilei de ieri o înștiințare de remediere pentru neconformitățile găsite la lotul 3, pentru a le remedia pentru o perioadă de 10 zile, asta înseamnă că joia viitoare, dacă nu remediază aceste neconformități care țin de siguranța traficului, Compania de Autostrăzi va purcede la rezilierea contractului, va prelua autostrada Compania de Autostrăzi, va face acele remedieri care se pot face în 10 zile și vom da în trafic și ceilalți kilometri până la sfârșitul lunii august. Nu am de ce să mai arăt clemență sub nici o formă față de antreprenorul lotului 3 în condițiile în care m-a asigurat, cu dumneavoastră de față, de atâtea ori, că va fi gata cu acest lot”, a spus ministrul, informează Mediafax.

Autostrada Lugoj – Deva e în lucru încă din 2013 și cele două tronsoane erau așteptate să fie gata și acum un an când autoritățile de la drumuri își făceau planurile.

Cu cele două loturi deschise, șoferii vor putea practic circula de la Sibiu până la granița cu Ungaria de la Nădlac pe autostradă, mai puțin pe o porțiune de circa 13 km între Holdea și Margina.

Lot 3 – 21,14 Km – intre Ilia si Holdea
Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis Eurometudes SA
Valoare contract: 579.92 milioane lei
Contract semnat pe: 1 august 2013

Lot 4 – 22,14 Km – între Șoimuș și Ilia
Constructor: JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL
Valoare contract: 419.4 milioane lei
Contract semnat: 1 august 2013

Articolul precedentLipsa curentului în zona Lipovei provoacă timișorenii la un protest spontan, blocând circulația auto (foto)
Articolul următorPentru că nu vor (sau nu pot) să pună automate de bilete în stațiile din Timișoara, STPT anunță că joi vor fi deschise doar patru puncte de vânzare bilete în tot orașul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.