Revista Forbes păstrează și în acest an Timișoara pe locul secund, după ce în 2017 a ocupat prima poziție în clasamentul celor mai atractive orașe din punct de vedere financiar.

Specialiștii revistei Forbesc menționează că „Timişoara s-a conturat ca a două mare aglomeraţie urbană a României din punct de vedere al performanţelor social-economice înregistrate în ultimele decenii.”

În articolul publicat în Forbes, Timișoara pare a-și păstra locul secund și datorită dezvoltării județului Timiș, nu doar a orașului. „Județul Timiș este cel mai mare din România, ca suprafață, însă ocupă și un loc fruntaș în privința dezvoltării pe plan economic. Timișul a devenit în ultimii ani un pol important al industriei de componente auto din România, atrăgând jucători importanți precum Continental sau TRW Automotive, aspect ce a dat un impuls semnificativ dezvoltării județului și făcând că situația economică din Timiș să fie mult mai bună comparativ cu alte zone.

Timișul a înregistrat în anul 2018 un PIB de 44,7 miliarde de lei, ocupând locul 2 la nivel național, după București. De asemenea, în județul Timiș PIB-ul per capita a fost în anul 2018 de aproximativ 12.700 de euro. Cu o rată a șomajului de doar 1% în anul 2018” specifică cei de la Forbes în articol, dar totuși, admit că Timișoara a reușit să adune aproape 70% din totalul investițiilor în județ.

Printre alte motive ce au făcut ca Timișoara să își păstreze poziția secundă în 2019, după ce a retrogradat de pe primul loc deținut în 2017 este poziția geografică, legătura cu autostrada spre vest și extinderea legăturii în interiorul țării prin finalizarea apropiată a loturilor 3 și 4 din A1 Lugoj – Deva. Tot sectorul privat dă un plus Timișoarei în topul Forbes, redactorii menționând că sectorul de imobiliare, în special rezidențial și office, cunoaște o creștere accelerată în ultimii doi ani în oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.