Revista Forbes păstrează și în acest an Timișoara pe locul secund, după ce în 2017 a ocupat prima poziție în clasamentul celor mai atractive orașe din punct de vedere financiar.

Specialiștii revistei Forbesc menționează că „Timişoara s-a conturat ca a două mare aglomeraţie urbană a României din punct de vedere al performanţelor social-economice înregistrate în ultimele decenii.”

În articolul publicat în Forbes, Timișoara pare a-și păstra locul secund și datorită dezvoltării județului Timiș, nu doar a orașului. „Județul Timiș este cel mai mare din România, ca suprafață, însă ocupă și un loc fruntaș în privința dezvoltării pe plan economic. Timișul a devenit în ultimii ani un pol important al industriei de componente auto din România, atrăgând jucători importanți precum Continental sau TRW Automotive, aspect ce a dat un impuls semnificativ dezvoltării județului și făcând că situația economică din Timiș să fie mult mai bună comparativ cu alte zone.

Timișul a înregistrat în anul 2018 un PIB de 44,7 miliarde de lei, ocupând locul 2 la nivel național, după București. De asemenea, în județul Timiș PIB-ul per capita a fost în anul 2018 de aproximativ 12.700 de euro. Cu o rată a șomajului de doar 1% în anul 2018” specifică cei de la Forbes în articol, dar totuși, admit că Timișoara a reușit să adune aproape 70% din totalul investițiilor în județ.

Printre alte motive ce au făcut ca Timișoara să își păstreze poziția secundă în 2019, după ce a retrogradat de pe primul loc deținut în 2017 este poziția geografică, legătura cu autostrada spre vest și extinderea legăturii în interiorul țării prin finalizarea apropiată a loturilor 3 și 4 din A1 Lugoj – Deva. Tot sectorul privat dă un plus Timișoarei în topul Forbes, redactorii menționând că sectorul de imobiliare, în special rezidențial și office, cunoaște o creștere accelerată în ultimii doi ani în oraș.

Articolul precedentTehnologie de ultimă oră în Timișoara – scoți bani de la bancomat doar cu telefonul mobil! La ce ATM-uri din oraș poți retrage numerar?
Articolul următorSe închide parcarea Modex din centrul Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.