Deputatul PMP de Timis, Cornel Samartinean ne-a remis un comunicat de presa, publicat in randurile ce urmeaza :

În vederea evitării repetării incidentelor grave produse la secţiile de votare din străinătate de la alegerile din 26 mai 2019, în temeiul Hotărârii Parlamentului României nr.12, publicată în Monitorul Oficial nr. 498 din data de 19 iunie 2019, a fost constituită Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală.

Sunt onorat că am fost nominalizat să reprezint PMP în cadrul Comisiei parlamentare speciale pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală. Ţinând cont de termenul scurt rămas până la data alegerilor prezidenţiale din anul 2019 și având în vedere consecinţele negative ale neadoptării în regim de urgenţă a prezentului act normativ asupra procedurii de organizare şi deslaşurare a alegerilor pentru Preşedintele României, asupra accesului la vot al alegătorilor, dar şi asupra credibilităţii şi reputaţiei internaţionale a României, membrii Comisiei parlamentară specială pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală s-au mobilizat și au finalizat în regim de urgență acest proiect de lege.

În cadrul dezbaterilor care au avut loc, punctul de vedere al PMP propus și suținut a avut următoarele amendamente:extinderea votului prin corespondență și la alegerile prezidențiale, vot în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, creșterea numărului de secții de votare, debirocratizarea procesului de înregistrare a alegătorilor pe listele suplimentare, prelungirea programului de vot până la exercitarea votului, după ora 21.00, pentru cetățenii care sunt prezenți la rând la ora 21:00. De asemenea, sa propus și amendamentul a fost admis, ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta, să prelungească ora alegerilor până la orele 23:59.

În urma dezbaterilor și a opiniilor exprimate, cu majoritate de voturi membrii Comisiei specială pentru modificarea legilor electorale au decis ca aceste amendamente să fie incluse în acest proiect de lege, care a fost votat la votul final din data de 3 iulie 2019 în sesiunea extraordinară cu o largă majoritate, respectiv 228 de voturi pentru, Camera Deputaților fiind for decizional.

Ce s-a întâmplat la ultimul scrutin electoral este rușinos pentru democrația din România.Pentru PMP prioritar este interesul și voința cetățeanului. PMP va participa și în viitor cu aceeași deschidere ca de fiecare dată când vom fi invitați să ne aducem contribuția la proiecte importante care sunt prioritare pentru România. Prin includerea acestor propuneri în proiectul de modificare a legilor electorale, PMP si-a îndeplinit unul din obiectivele sale, asigurându-se astfel că niciunui român nu-i va mai fi încălcat dreptul constituțional de a vota.

PMP crede în valori precum democrația și libertatea, valori determinante în ceea ce privește parcursul european al României. Partidul Mișcarea Populară luptă pentru România!

Cornel Mircea Sămărtinean
Deputat PMP Timiș, Președinte PMP Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.