Prima zi de Diskoteka Festival a adus pe Dan Păltinișanu, în ciuda ploii reci de vară, peste 15.000 de oameni, un public demn de un meci de Liga Campionilor. De data aceasta însă, Liga Campionilor a fost reprezentată de Liz Mitchell (Boney M), Jenny Berggren (Ace of Base), Sabrina, La Bouche, Maxx și Ian McCoy. Dar și de Nick ( N&D) și Leo Iorga (Compact).
MC-ul evenimentului a fost un timișorean – Geo Da Silva – probabil cel mai în formă MC din vestul României în momentul de față. Alături i-au stat MC SO (Sorina Ioniță) și DJ Jungle în spatele consolei, alături de care acum 10 ani de zile timișoreanul reușea să țînă publicul de la Discoteca Tineretului pe plajă până la primele ore ale dimineții. Iar publicul a reacționat pe măsură la îndemnurile lansate de Geo Da Silva, mâinile ridicate în aer fiind dovada.

Diskoteka s-a deschis oficial la ora 12:00 dar programul „greilor din retro” a început undeva în jurul orei 19:30. Prima trei pe scenă au fost Maxx, Ian McCoy și Lian Ross ( cunoscută datorită melodiei interpretate de Modern Talking – You’re My Heart, You’re My Soul). Momentele surpriză au fost apariția lui Nick ( ex N&D ) care a interpretat alături de public cunoscută piesă „Vino la mine” și Leo Iorga, care a interpretat pentru public  – Trenul pierdut, piesă lansată în lansată în 1995.
A urmat Sabrina, o imagine aproape neschimbată și după 30 de ani. Și bineînțeles, piesa Boys a fost fredonată de timișoreni, alături de artistă. La Bouche nu a mai avut nevoie de introducere, doar de o dorința : „Be My Lover”, o piesă care a făcut furori în anii 90 în discotecile din intreagă lume. A urmat fosta solistă de la Ace of Băse, Jenny Berggren care le-a adus aminte fanilor prezenți la Diskoteka de piesele „Happy Nation”, „Cruel Summer” și „All that She Wants”.
Seara a fost încheiată de Liz Mitchell (Boney M), o formație ale cărei piese nu mai au nevoie de nicio introducere, ele fiind prezente și în topurile de azi prin diverse remix-uri și mash-up-uri. Show-ul oferit de Liz Mitchell a început cu binecunoscutul Sunny și a continuat cu piese precum „Ma Baker”, „Brown Girl in the Room”, „Rasputin”, „Rivers of Babylon” și s-a terminat după un extrem de lung „Gotta Go Home” un îndemn pentru timișoreni, dar și o dorința pentru ziua de azi, când în scenă vor intra după ora 19:00
Thomas Anders ( Modern Talking), Alphaville, CC Catch, Nana, Alexia și C-Block. Dar vor fi probabil și câteva surprize pe parcursul serii.

Articolul precedentKiK continuă expansiunea în Vest cu primul magazin din Timișoara
Articolul următorIn memoriam Simona Croitoriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.