,,Mediul înconjurător şi gospodărirea judicioasă a apelor în atenţia candidaţilor UNPR- poziţia 12 pe buletinele de vot.’’

Un aspect deosebit de actual şi dificil în acelaşi timp îl constituie mediul inconjurător.

Aproape în permanenţă se vorbeşte despre păstrarea corespunzătoare a mediului înconjurător, despre curăţenie, despre necesitatea reducerii poluării şi convieţuirii într-un climat sănătos, despre păstrarea apelor- o adevărată bogăţie a ţării, a faunei cât mai diversificată şi a unui fond cinegetic sănătos şi echilibrat, care să ducă la însănătosirea mediului înconjurător şi nu la distrugerea lui.

În ultimul timp se vorbeşte foarte mult despre problemele şi aspectele legate de mediu.

S-a creat o birocraţie stufoasă şi de multe ori nefolositoare pentru instituţiile care acţionează în acest domeniu.

Reprezentanţii UNPR susţin o legislaţie simplă, nu complicată, care să aibă ca efect imediat înlăturarea poluării, stabilirea unui set de măsuri concrete care să contribuie la un mediu înconjurător plăcut, curat, sănătos şi nu adunarea unor maldăre de dosare care oricum nu interesează pe nimeni şi niciodată nu va conduce la împrejurimi mai plăcute şi mai puţin poluate.

De asemenea, şi în domeniul gospodăririi apelor, atenţia noastră este îndreptată spre o legislaţie inclusiv europeană, mai suplă, care să privească resursele de apă cu adevărat ca esenţă a vieţii.

Investiţiile masive din acest domeniu nu trebuie neglijate, astfel încât regularizarea râurilor, cât şi a unor pârâuri să se realizeze într-un termen cât mai scurt. În acest fel s-ar diminua foarte mult pagubele produse în agricultură prin inundaţii şi revărsări, dar mai ales se va proteja mult mai puternic viaţa oamenilor, a avutului privat şi public.

Toate acestea sunt posibil de realizat daca vor fi instituţii implicate pragmatic în rezolvarea acestor probleme şi nu numai birocratic, iar dacă noi locuitorii localităţilor vom fi odată conştienţi că orice mizerie aruncată, orice faptă care degradează mediul înconjurător, ne face rău tuturor, ne fac mai vulnerabili, mai nesănătoşi. În acelaşi timp este nevoie de profesionişti care să cunoască problemele ample din aceste două domenii, şi mai cu seamă ce măsuri se impun.

UNPR are astfel de persoane pregătite şi pragmatice, iar de aceea merită ca în 26 mai să le acordaţi toată încrederea , votând poziţia 12 pe buletinul de vot.

                                                                                     Conducerea UNPR Timis

                                                                                     Birou presă

Articolul precedentNu salariile i-ar motiva pe români să revină acasă, ci trebuie îmbunătăţită calitatea vieţii (electoral)
Articolul următorDe ce sa votezi PMP? (electoral)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.