Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților din România are plăcerea de a aduce în atenția dumneavoastră lansarea celei de-a patra ediții a proiectului cultural Tur de Arhitectură.

Tur de Arhitectură oferă un set de tururi ghidate de arhitectură pentru publicul larg, cu scopul unei mai bune înțelegeri și cunoașteri a arhitecturii și a mediului construit autohton, urmărind totodată promovarea patrimoniului material și imaterial local, stimularea interesului, reflecția și implicarea cetățenilor în modelarea și utilizarea conștientă și asumată a peisajului urban local. În spatele proiectului Tur de arhitectură se află o echipă multidisciplinară, care are la bază un grup de arhitecți curioși și pasionați de istoria orașului Timișoara, a arhitecturii sale și a relației dintre cele două, de spațiul său public și zonele sale verzi, de posibilitățile pe care le dezvăluie existența canalului Bega în oraș, de poveștile, dar și istoria oamenilor care au locuit cândva aici.

Traseele culturale propuse spre parcurgere se adresează societății civile timișorene și administrației locale, tuturor locuitorilor orașului și nu exclude turiștii.

PROGRAMUL EDIȚIEI

Ce-a de-a patra ediție a proiectului Tur de Arhitectură va începe în luna iunie, prin reluarea tururilor îndrăgite de până acum, urmând ca în toamnă să revină cu o serie de surprize: patru trasee culturale noi și un nou format – filme documentare de arhitectură. Fiecare traseu va fi parcurs de două ori, iar tururile se adresează unui număr de 25-30 de participanți. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile/tur, și se realizează exclusiv prin înscrierea la turul dorit prin intermediul website-ului www.turdearhitectura.ro. Înscrierile pentru fiecare traseu adresat tinerilor și adulților vor avea loc începând cu ziua de luni a săptămânii în care acesta urmează să fie parcurs. Înscrierile la tururile destinate copiilor sunt deschise. Locurile se alocă în funcție de ordinea înscrierii.

CALENDAR
1-2 iunie 2019:
Piețele și harta orașului – Patrimoniu în așteptare. (ghid: arh. Sergiu Sabău)
Detectivii urbani – Tur pentru copii (ghid: arh. Roxana Pătrulescu; tur pentru copii cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani)

8-9 iunie 2019:
Orașul și apa – Malurile canalului Bega (ghizi: arh. Gabriela Pașcu; Laura Herman)

15-16 iunie 2019:
Locuirea de altădată – Elisabetin și parcurile sale (ghid: arh. Victor Popovici)
Călătorie în timp – Joc urban în Elisabetin (tur pentru copii) (ghid: arh. Roxana Pătrulescu; tur pentru copii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani)

22-23 iunie 2019:
Spațiul și percepția – Arhitectura clădirilor de învățământ (ghid: arh. Blidariu Cristian)

27-28 iulie 2019:
Proprietăți și locatari – Arbore genealogic (ghid: arh. Dan Bunea)

Tur de Arhitectură este un proiect cultural finanțat de Ordinul Arhitecților din România din taxa de timbru de arhitectură și se bucură de sprijinul partenerilor: Asociaţia De-a Arhitectura, Colegiul Național de Artă ION VIDU, Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara, Institutul Național al Patrimoniului, ROHOST, Costin Bleotu, Centrul Cultural German Timișoara și Fundația Art Encounters. Conținutul și modul în care rezultatele proiectului sunt folosite reprezintă în mod exclusiv opinia echipei de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.