Într-un decembrie al bilanțului la nivel istoric, dar mai ales individual, Teatrul Naţional își invită publicul la un exercițiu de sinceritate. Cea de-a doua premieră a finalului de an, programată miercuri, 19 decembrie, de la ora 19, la Studio ”Uțu Strugari, Cercurile încrederii, propune o explorare la nivel teatrala rolului și responsabilității pe care fiecare dintre noi îl are în acel cerc al încrederii pe care tinerii se bazează în descifrarea locului lor în lume. 

Pornind de la textul câștigător al Concursului Național de Dramaturgie -ediția 2017, scris de Radu Popescu, Cercurileîncrederiieste un spectacol despre maturizare. În mod paradoxal, nu doar despre maturizarea a cinci liceeni dintr-o trupă de teatru școlar, puși în fața unor alegeri pe care nu sunt pregătiți să le facă, ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puțin atentă la nevoile noii generaţii. Adolescenți infinit mai liberi, dar la fel de dezorientaţi și pasibili de manipulare ca și cei din generaţiile precedente. În lipsa comunicării autentice, posibilele punţi de întâlnire cu lumea adulților se prăbușesc una câte una, pavând, în fapt, drumul spre dezastru. 

Conceput de regizoarea Mihaela Lichiardopol într-o cheie teatrală deschisă către spectator, Cercurile încrederii este și o invitație la dialog asumat, astfel că spațiul scenografic imaginat de Geta Medinski devine concomitent un spațiu pentru reprezentare, dar și pentru dezbatere. 

Echipa de creație a spectacolului este completată Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarniski și Victor Manovici, iar muzica originală îi aparține lui Gabriel Almași. 

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

Articolul precedentAda Lupu Hausvater: ”Excelența însemnă atitudine. Iar atitudinea se formează prin educție”
Articolul următorAeroportul Timisoara va avea un terminal de plecari ultramodern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.