Începând de azi în cinematografele din România intră un film ce povestește viața a milioane de oameni. Este povestea omului care a influențat pozitiv și iremediabil generația decreteilor, care i-a făcut pe revoluționari să cânte la unison „I want to break free”, pe non-conformiști să fredoneze împreună „We will rock you” iar pe fanii tuturor echipelor sportive să cânte la unison „We are the champions”.

Da, este vorba de Bohemian Rhapsody, o celebrare a legendarei trupe Queen, a muzicii lor și a liderului extraordinar al formației, Freddie Mercury, care a sfidat stereotipurile și a distrus convențiile, devenind unul dintre cei mai iubiți artiști de pe planetă. Filmul urmăreste ascensiunea meteorică a trupei prin melodiile lor iconice și sunetul revoluționar, apropierea de colaps a formației pe măsură ce stilul de viată al lui Mercury scapă de sub control, dar și reuniunea lor triumfătoare în ajunul concertului „Live Aid”, unde Mercury, care se confruntă cu o boală amenintătoare, conduce trupa într-una dintre cele mai puternice performanțe din istoria muzicii rock.

În cadrul concertului caritabil „Live Aid” din 1985, trupa a hipnotizat stadionul Wembley din Londra și audiența TV la nivel mondial cu hituri precum „We Will Rock You” și „Radio Ga Ga”. Queen a continuat să concerteze și să înregistreze chiar și atunci când sănătatea lui Mercury s-a deteriorat. În 1991, la o zi după ce a recunoscut public că are SIDA, Mercury a decedat din cauza bolii sale la vârsta de 45 de ani.

În film puteți asculta hit-urile care i-au făcut celebri pe cei patru tineri neadaptați din Anglia, 11 din cele 22 de cântece din film ajungând pe prima poziție a clasamentelor muzicale din întreaga lume. Iar dacă încă nu ați auzit de John Deacon, Roger Taylor, Brian May și Freddie Mercury și aveți peste 35 de ani, atunci e momentul să luați o pauză de la treburile zilnice, să vă îndreptați spre cel mai apropiat cinematograf și să cumpărați un bilet la Bohemian Rhapsody și să ascultați (nu de pe torente!) cel puțin unul din albumele trupei britanice care de la mijlocul anilor 70 a făcut legea prin topuri internaționale.

Și, pentru a trage o concluzie – filmul nu este o capodoperă; dar este un film pe care TREBUIE să îl vezi, doar pentru că este primul ce spune povestea legendei Queen. Sau pentru coloana sonoră de excepție, care te poate duce atât de ușor pe amintirile copilăriei, precum mirosul unui ștrudel sau cel de praf de copt. Programul și orele la care rulează filmul le găsiți pe www.cinemacity.ro

Legendă, muzică, pasiune, geniu. Toate aceste cuvinte descriu ceea ce Freddie Mercury a lăsat moștenire, alături de trupa Queen. După 33 de ani de la concertul istoric de pe stadionul Wembley, fanii au ocazia unică de a trăi muzica lor ca și cum ar fi la concert, la vizionarea „Bohemian Rhapsody” pe gigantele ecrane IMAX, egalate de sunetul care îţi intră în oase.

Articolul precedentEveniment, joi. Cristian Sida expune la Helios împrueună cu foștii studenți
Articolul următorStrângere de donații la cel mai mare show de stand-up comedy din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.